Egyiptom elfogadná a rubelt, hogy fellendítse az orosz beutazást

Forrás: turizmus.com

 2022. szeptember 14. 18:28

A Tez Tours orosz nemzetközi utazásszervező sajtószolgálata szerint az Egyiptomi Központi Bank vezetői azt fontolgatják, hogy az orosz rubelt felveszik az Egyiptomban engedélyezett és legális fizetésre elfogadott külföldi valuták listájára, ezzel fellendítve a turisztikai ágazatot.

Míg a világ egy része egyre szigorúbb szankciókat vezet be Oroszország ellen az ukrajnai invázió miatt, az egyiptomi tisztviselők azt remélik, hogy ez a lépés segíthet abban, hogy több látogató érkezzen Oroszországból Egyiptomba – írja az eTurboNews.

A Tez Tours sajtószolgálata nem részletezte, pontosan hogyan fogadnák el az egyiptomi bankok az orosz valutát, de arról beszámoltak, hogy a tervek szerint "speciális e-készülékeket telepítenek a bankfiókokba" erre a célra. Az orosz utazásszervező úgy tudja, az orosz rubel 2022 szeptember végétől – éppen az ottani turisztikai főszezon kezdetén – kerül fel az Egyiptomban használt valuták listájára. A rubelt fizetőeszközként elfogadó utazási vállalkozások és szállodák számára ez a lehetőség más tényezőkkel együtt kétségtelenül pozitív hatással lenne az Oroszországból Egyiptomba irányuló beutazó turizmusra.

Az őszi és téli szezonban az orosz utazók körében továbbra is Egyiptom a legnépszerűbb üdülési célpont, az összes foglalás 46 százalékos részesedésével.

egyiptom_123rf

Az orosz utazók körében továbbra is Egyiptom a legnépszerűbb üdülési célpont

Fotó: merydolla/123rf.com

Az Egyiptomba látogató orosz turisták száma 2021 negyedik negyedévében egymillióra ugrott, miután újraindították az orosz kereskedelmi és charterjáratokat az egyiptomi Vörös-tengeri üdülőhelyekre, Sarm El-Sejkbe és Hurghadába.

Az orosz kormány még 2015-ben tiltotta meg légitársaságainak, hogy Egyiptomba repüljenek, miután lezuhant egy utasszállító repülőgép, amely 224 orosz utas halálát okozta.