Elhunyt Niki Lauda, a Ryanair-főnök búcsúzik tőle

Forrás: turizmus.com

 2019. május 21. 15:55

Családja körében, hetvenévesen meghalt Niki Lauda, háromszoros Forma-1-es világbajnok. Az egykori pilótától rövid közleményben búcsúzott Michael O'Leary, a Laudamotiont felvásárló Ryanair főnöke.
"Niki Lauda örökké úgy fog élni a szívünkben és az emlékezetünkben, mint egy vízióval rendelkező vezető, a Formula-1 legendája és a repülés úttörője. Niki egy egészen kivételes vállalkozó volt, akinek a bátorsága és a harci szelleme milliók számára jelentett inspirációt. Halálhíre mélyen érintett minket, ugyanakkor tudjuk, hogy szelleme és víziója tovább fog élni a Laudamotion légitársaságban, amely a jövőben is a nevét viseli. Szomorú nap ez a Formula-1 és a Laudamotion számára, de Niki szelleme és öröksége örökké velünk fog élni. Nyugodjék békében" – szól O'Leary közleménye.

Niki Lauda a Laudamotion egyik repülőgépe előtt

Fotó: Ryanair

Amint arról korábban beszámoltunk, ez év elején a Ryanair lett a Laudamotion 100%-os tulajdonosa, ezután ambiciózus növekedési programot jelentett be a légitársaság vezetése. Január 29-én fejeződött be a Ryanair tulajdonszerzése, és az ír diszkont anyavállalata, a Ryanair Holdings Plc a Laudamotion GmbH 100%-os tulajdonosává vált.
A tulajdonszerzéssel együtt több növekedési terv is világra került, így például az, hogy a Lauda 2019 nyarán 25 repülőgépet állít forgalomba, szemben a tavalyi 19-cel. 2020-ban a tervek szerint már 30-ra nő a Lauda flottája, ezután a Lauda éves utasforgalma 4-ről hatmillió főre nőhet. 2021-ben már 7,5 millió utasról szólnak a tervek.
Ezen a nyáron a Laudamotion négy bázisrepülőteréről – Bécs (8 repülőgép), Düsseldorf (7 gép), Stuttgart (3 gép), Palma (2 gép) – közlekednek járatok. 2019 telén 11-re nő a bécsi flotta létszáma, ezzel a második legnagyobb légitársasággá nő az osztrák piacon az Austrian mögött.