Jóváhagyták Niki Lauda és a Ryanair üzletét

Forrás: turizmus.com

 2018. július 15. 11:00

Az Európai Bizottság hozzájárult, hogy a Ryanair 75%-osra növelje tulajdonrészét az osztrák Laudamotion légitársaságban – közölte az ír cég az Airportállal.

A Ryanair azt követően jelentette be felvásárlási szándékát, hogy az egykori autóversenyzőnek, Niki Laudának sikerült hozzájutnia a csődbe ment Air Berlin osztrák leányvállalatához.

A légitársaságot Laudamotion néven indította újra, amelynek az ír fapados kezdetben 24,9 százalékát szerezte meg. Május végén az is kiderült, hogy a Ryanair opciós joggal rendelkezik a Laudamotion teljes felvásárlására, az opció négy éven át él.

Niki Lauda új légitársasága

Fotó: turizmus.com

A Ryanair ezzel egy erős bástyát szerzett magának az osztrák és német piacokon, amellyel borsot törhet a Lufthansa-csoport orra alá – írja az Airportal.hu. A Ryanair közleményében egyúttal arra panaszkodott, hogy a Lufthansa vissza akarja vonni a Laudamotiontől azt a 9 repülőgépet, amelynek átadására az Európai Bizottság kötelezte a német konszernt. A Lufthansa az Air Berlin csődje után a légitársaság nagy részét az Eurowingsbe integrálta.