Elkerülte a csődöt a román állami légitársaság

Forrás: turizmus.com

 2020. február 28. 11:31

A Tarom csaknem 37 millió euró értékű segélykölcsönt kapott a kormánytól, amit az Európai Bizottság is jóváhagyott. A román állami légitársaság enélkül csődbe ment volna.

Az Európai Bizottság hozzájárult a segélykölcsön folyósításához, elfogadva, hogy a légitársaság olyan célpontok felé működtet járatokat, ahová csak neki vannak járatai, közérdekű szolgáltatásai vannak, illetve felborulna a romániai légi közlekedési piac, amennyiben az állami társaság beszüntetné tevékenységét – közölte az MTI.

A Tarom korszerű és versenyképes vállalattá szeretne válni

Fotó: Wikimedia Commons

A Tarom a szerkezeti átalakítás végrehajtásához újabb hitelt fog felvenni, de erről még nem közöltek részleteket. A cél az, hogy a légitársaság három éven belül korszerű és versenyképes vállalat legyen, amely elsősorban az ügyfelek igényeit szolgálja ki.

Az 1954-ben alapított Tarom 50 célállomásra közlekedtet járatokat, flottája 23 repülőgépből áll, alkalmazottainak száma eléri az 1900-at. 2018-ban 2,7 millió utast szállított a romániai járatain és ezzel a harmadik a piacvezető WizzAir és a BlueAir diszkont légitársaságok mögött. A Tarom legutóbb 2007-ben könyvelt el nyereséget. Tavaly a vállalatnak 1,38 milliárd lej árbevétel mellett 182,77 millió lej vesztesége volt. Az idénre 171,37 millió lej veszteségre számítanak 1,51 milliárd lej árbevétel mellett.

Kapcsolódó cikkek

Új járatokat indít a Tarom

2019. október 08.