Emeletes, elektromos városnéző busz

Forrás: turizmus.com

 2018. április 12. 11:34

Az RATP, Párizs közlekedési vállalata, április 5-én nagyszabású ünnepség keretében mutatta be elektromos, emeletes városnéző autóbuszát.

Az RATP a világ 5. legnagyobb tömegközlekedési szolgáltatója. Az RATP csoport pedig megközelítőleg 1000 hibrid buszt, 75 elektromos buszt és 200 gázüzemű buszt üzemeltet Franciaország több városában és a világ több nagyvárosában.

Az eseményen részt vett Anne Hidalgo, Párizs polgármestere is, aki beszédében külön kiemelte, hogy az ilyen, környezetkímélő megoldásoknak nincs alternatívája a 21. századi városhasználatban.

Anne Hidalgo és Hertzka András

Fotó: City Tour Hop-on Hop-off Kft.

Az eseménynek magyar résztvevője is volt, Hertzka András személyében. A Budatours utazási iroda igazgatója, illetve a City Tour Hop-on Hop-off Kft. alapítója és társtulajdonosa, az Extrapolitan cég magyarországi partnere.

Az Extrapolitan az RATP által létrehozott, nemzetközi kereskedelmi szövetség, amely, értékesítési együttműködésben és know-how megosztásban fontos partner. A későbbiekben szorosabb együttműködés is elképzelhető a két cég között, többek között elektromos emeletes buszok beszerzésében.

Hertzka András elmondta, hogy az egyre erősödő piaci versenyre való tekintettel, különösen a koncessziós kiírás fényében, e megállapodás kulcsfontosságú lehet.

Hozzátette azt is, hogy a francia partnerekkel egyetértettek abban, hogy a hop-on hop-off tevékenység meghatározó eleme egy nagyváros turizmusának, s e szolgáltatás minősége és technikai háttere üzenet a külföldi turista felé az adott város kultúrájáról, elkötelezettségeiről.

Az elektromos emeletes busz Párizsban

Fotó: City Tour Hop-on Hop-off Kft.

Az Extrapolitan jelenleg 17 városban van jelen világszerte: Párizsban, Londonban, Hong Kongban, Berlinben, Koppenhágában, Stockholmban, Helsinkiben, Nizzában, Marseilleben, Athénban, Bathban, Windsorban, Cardiffban, Rigában, Tallinban, Splitben és Budapesten.