Erősödő légi forgalom Mianmarba

Forrás: turizmus.com

 2015. február 04. 16:52

Mianmar fővárosában, a különleges szépségű Nay Pyi Taw-ban rendezték meg január 27-29. között a délkelet-ázsiai úti célok népszerűsítését előmozdító ASEAN Travel Forumot, melyen 40 ország több mint 1500 utazási szakembere vett részt.

Sárdi Rudolf, az Aviation GSA Co. munkatársa és a Lao Airlines magyarországi képviselője tárgyalásokat folytatott számos mianmari beutaztatóval és a 2012-ben alakult APEX Airlines kereskedelmi igazgatójával. Selva Kumar elmondta, hogy az elsősorban belföldi desztinációkat kiszolgáló légitársaság 2015 márciusában kezdi meg működését belföldi útvonalhálózatán egy ATR 72-600-as turbólégcsavaros repülőgéppel. Jelenleg az APEX Airlines Yangon, Sittwe, Dawei, Myeik és Kaw Thoung városaiba repül, de további, többek között nemzetközi útvonalhálózat-bővítést is tervez a régióban.

Az igazgató hozzátette, hogy az APEX Airlines dinamikus, jól felkészült csapattal rendelkezik, és nemzetközi modellekre építő marketingstratégiát alkalmaz a komoly piaci versenyben. Jelenleg az országon belül kilenc másik légitársaság üzemel.

Selva Kumar (APEX Airlines) és Sárdi Rudolf (Aviation GSA Co.) az ASEAN Travel Forumon

A nemzetközi légitársaságok közül még nagyon kevesen repülnek Yangonba. Az Aviation GSA által képviselt China Airlines napi járatokat üzemeltet Európából (Amszterdam, Frankfurt, Bécs és Róma) Tajpejen keresztül Yangonban.

A jegyek budapesti kiindulásúak és a legkedvezőbbek közé tartoznak a magyar piacon ár és feltételek tekintetében egyaránt.

Egyre nagyobb a kereslet a kevésbé ismert desztinációk iránt, mint például Mianmar, amelyet 2014-ben 30 százalékkal többen kerestek fel az előző évhez képest. Az idei évre is hasonlóan magas növekedést valószínűsítenek.