Etyeki „mulaccság” a Terrával

 2013. október 06. 18:10

Etyeki borozós „mulaccsággal” és a Korda filmgyár megtekintésével egybekötött katalógus bemutatóra és nyárbúcsúztató ankétra hívta a hétvégére partnereit a Terra Reisen.

Az utazásszervező 2013/14-es téli, magyar nyelvű katalógusának bemutatója során elsősorban az újdonságokra hívta fel a figyelmet humoros diákkal tarkított, hangulatos előadásában a magyarországi igazgató, Csákány Csaba. A legfontosabb újdonságra már a borítólap Sí&Wellness címe is utal: szeretnék ugyanis azokat az utasokat is megszólítani, akik a síelést kényelmes kikapcsolódással kívánják összekötni. Miután az osztrák tapasztalatok szerint a magyarok nagyon kedvelik a wellness szolgáltatásokat, ráadásul nem biztos, hogy egy család minden tagja síel, ezért ebben a katalógusban már 6, kimondottan wellness szállodát is kínálnak. A 4 osztrák és 2 szlovén hotelt a Fit&Gesund német nyelvű katalógus kínálatából emelték ide át.

A másik újdonság a sí-újrakezdő csomag. A 3 napos síbérletet, kölcsönzött felszerelést és oktatást tartalmazó csomagot 5 síterületen kínálják a síelésbe újra belevágók számára. Az autós utak specialistájának számító Terra Reisen a katalógus árait 300 forintos árfolyamon kalkulálta, de a Fit&Gesund katalógusból átvett wellness szállodák árai csak 2013 év végig érvényesek, a 2014-es árakról november 26-tól adnak majd tájékoztatást. A jutalék mértéke a forgalom nagyságától függ, de minimum nettó 10 százalék.

A nyári forgalmat illetően Csákány Csaba örömmel számolt be arról, hogy a 2008 óta tartó folyamatos csökkenés megállt, most először pluszban van a cég. Mint a Turizmus Panoráma Bulletinnek elmondta, közel 4 millió eurós bevételt realizáltak, ami 6,7 százalékos növekedést jelent az előző évi szezonhoz képest. Ez főként annak a minőségi változásnak köszönhető, hogy a 32-33 ezer utas érdeklődése az apartmanok felől a szállodák irányába mozdult el.

A katalógusbemutatón Taskár Tamás, a TUI magyarországi értékesítési vezetője bejelentette, hogy még október folyamán központi ügynöki számot fognak létrehozni. Az ezzel rendelkezők a TUI Magyarország Kft.-vel állnak majd közvetlen szerződéses kapcsolatban, s a TUI bármelyik termékét értékesíthetik mindenféle kaució, bankgarancia, forgalmi minimum előírása nélkül. A terméktámogatást (katalógusok, utazási dokumentumok, TUI termékbemutatók) is a TUI Magyarország Kft. fogja majd biztosítani, a jutalék pedig egységesen bruttó 8 százalék.

A találkozó kellemes hátterét a Kálna Pincze jelentette, ahol a résztvevők a saját készítésű ún. nyers, vagyis adalékanyagoktól mentes pezsgőt is megkóstolhatták. Mint a pincészet vezetője elmondta, az etyeki borvidéket a magyar Champagne-ként is emlegetik, ugyanis Magyarországon az itteni szőlő a legalkalmasabb a minőségi pezsgők előállítására – a Törley is etyeki szőlőből készül -, s véleménye szerint néhány év múlva Etyek már nem annyira a borról, mint inkább a pezsgőről fog szólni.