Expresszvonat köti össze Budapestet Frankfurttal

Forrás: turizmus.com

 2019. szeptember 12. 13:48

Hetente két alkalommal, első és másodosztályú kocsikkal, külön Business Class-szal , valamint étkezőkocsival közlekedik a két város között a Railjet Xpress.

A felhőkarcolói miatt jellegzetes és a Majna folyó partján álló – emiatt gyakran a közismert New York-i városrészre utalva „Main-Hatten"-nek is nevezett – Frankfurtba heti két alkalommal modern és kényelmes Railjet Xpress vonattal lehet eljutni Budapestről – tájékoztatott a MÁV.

Az átszállás nélküli utazást lehetővé tevő Railjetek minden pénteken és szombaton indulnak Budapestről, vissza pedig szombaton és vasárnap közlekednek (ünnepnapok környékén a pontos közlekedési napok eltérőek).

A MÁV a nyár végén jelentette be, hogy Nyugat- és Kelet-Európa felé is jelentősen bővíteni kívánja járathálózatát.

A Railjet Xpress vonatban – amelyre Budapesten kívül többek között Tatabányán és Győrben is fel lehet szállni – az 1. és 2. osztályú kocsikon kívül úgynevezett Business Class is található, ahol kényelmes, állítható dőlésszögű műbőr fotelekkel várják az utasokat.A Business Class az 1. osztályú jegyen felül váltott 15 eurós felár megfizetésével vehető igénybe, ez tartalmazza a helybiztosítást is.

Egy Railjet expressz valahol Ausztriában

Fotó: ÖBB / wikimedia

Amennyiben útközben megéheznek az utasok, érdemes felkeresni a vonat étkezőkocsiját, ahol az osztrák és nemzetközi konyha újdonságait lehet megkóstolni, szezonálisan változó étlapról kiválasztva a fogásokat. Az étkezőkocsi személyzete kérésre az 1. osztályon, valamint a Business Classon helyben is felszolgálja a választott ételeket és italokat; valamennyi kocsiosztályon lehetőség van kézikocsiról is vásárolni egyszerűbb harapnivalókat és frissítőket.

A közvetlen Railjet Xpress vonatra 49 eurótól vásárolhatók kedvezményes SparDay jegyek 2. osztályra, amelyek a helybiztosítást is tartalmazzák. 1. osztályra az induló jegyár 60 euró.