Figyelem! Két hétig zárva lesz a Keleti pályaudvar

Forrás: turizmus.com

 2019. május 09. 17:29

A május 13. és 26. közötti lezárásra kidolgozott menetrendben a vonatok a fővárosi pályaudvarok valamelyikére érkeznek és onnan indulnak, mindenhol átszállást biztosítanak a BKK-val együttműködve.

A Keletiből induló vonatokat a Nyugati és a Déli pályaudvarra, valamint a peremkerületi állomásokra terelik át ebben az időszakban. A BKK a 37 és a 37/A villamosokon a Sörgyár és a Blaha Lujza tér között elfogadja az érvényes vasúti bérleteket, igazolványokat, ezeket a villamosokat és a 4-es metrót sűrűbben közlekedtetik.

Korábban megírtuk, hogy számos vonat menetrendje és útvonala módosul. A Keleti pályaudvar lezárása számítások szerint két hét alatt 160 ezer jegyet váltó és további 11 ezer bérletes utast érint.

A jegyértékesítési rendszert a fogadó pályaudvarokon megerősítik, a változást átvezették a vasúti internetes keresőkben, a vasúti internetes keresőkben, köztük az Elvira oldalon és a vonatinfo mobilalkalmazásban. Az utasok tájékoztatására 100 táblát és a BKK-val is egyeztetve további 150 tájékoztatót helyeztek el vidéken és Budapesten.

Tájékoztató pult a pályaudvaron

Fotó: MÁV/Szecsődi Balázs

A konkrét vonatindulásokról és a változásokról itt lehet tájékozódni.