Gigaberuházással bővítik a párizsi Disneylandet

Forrás: turizmus.com

 2018. március 07. 10:59

Évtizedekig azt hitték, még a szórakoztatás nagyágyúi is, hogy Disneyland-et nem lehet exportálni, mert az animációs filmfigurák és a vidámparkok ilyen elegye, csak az USA-ban arathat sikert. Ám kiderült, hogy Párizsban is fontos attrakció, olyannyira, hogy bővíteni kell a parkot.
A franciaországi Disneyland létfontosságú a francia idegenforgalmi ágazat számára – hangzott el a minap Párizsban tartott sajtótájékoztatón. A világ legnagyobb szórakoztató parkjának mását sokáig idegenként kezelték a helybéliek, hiszen nagyon elüt a gall kultúrától, ám kiderült, hogy a Párizsba érkező turisták körében nagyon népszerű, és a francia gyerekek is imádják.

A több lépcsős bővítés – amely átszámítva több mint 60 milliárd forintba kerül – 2021-re készül el, és három új tematikus park építését takarja: az egyik a Frost, a másik, és bizonyára a legnagyobb érdeklődést kiváltó a Star Wars, a harmadikban pedig a Marvel filmek szuperhősei elevenednek majd meg– írja a www.alltomresor.se.

 

 

A Párizs melletti Disneyland 1992-es megnyitása óta több mint 320 millió látogatót vonzott. A létesítményhez a tematikus parkokon kívül hét szálloda, egy golfpálya, kongresszusi központ, több mint félszáz üzlet és ugyanannyi vendéglátó hely, valamint egy külön szórakoztató komplexum tartozik.