Disney-parkok vetélkedője

Forrás: turizmus.com

 2017. szeptember 20. 10:49

Már ilyen is van: a világ Disney-parkjainak listája, amely azt elemzi, melyik a legszórakoztatóbb, a legzsúfoltabb és vajon hol nagyon magas a páratartalom? Mindez fontos lehet, főleg, ha gyerekekkel vágunk neki a nem éppen olcsó kalandnak.

A Telegraph elemzéséből kiderül, hogy az amerikaiak után az ázsiaiak imádják leginkább a negéd meseőrületet, eltekintve a párizsi létesítménytől, ahová persze elsősorban nem franciák látogatnak. Abban mindenki egyetért, hogy ezek a létesítmények elsősorban a turistáknak épültek.

Mindegyik park másban jó, mint a felmérésből kiderül. A kaliforniai abban egyedülálló, hogy Walt Disney ide maga is ellátogatott, a többiben nem járt, igaz, legtöbbjük már halála után épült. De az éghajlata is kiváló, mint ahogyan a szórakoztató létesítmények is nagyszerűek. Az orlandói Walt Disney World Resort is a régi klasszikusok közé tartozik, nagyszerűek az éttermek, de az egyes parkok és létesítmények között nagy a távolság és magas a páratartalom. Ugyanakkor ez az a vidámpark, ahol a leggyorsabban beépülnek a látnivalók közé a hollywoodi szuperprodukciók, mint például a Csillagok háborúja, vagy az Avatar.


A kaliforniai park abban egyedülálló, hogy itt maga Walt Disney is járt

 

Szépség tekintetében a Telegraph és szavazói szerint a párizsi viszi el a pálmát, főleg ami a fantasztikus kastélyokat és műsziklákat illeti. Viszont az időjárással és a szolgáltatásokkal nem minden látogató volt megelégedve.

A Tokyo Disney Resort a tűpontos részletekkel nyűgöz le és a figyelmességgel, no meg a Disney Sea-vel: a műtenger és annak élővilága és szigetcsoportja az egyik legfontosabb szekciója az ottani szórakoztatásnak, de kihagyhatatlan a Micimackós túra is.

A Hong Kong Disneyland Resortot több szempontból negatívnak ítélték a turisták, főleg ami a várakozási időket és a vásárlási lehetőségeket illeti. A Shanghai Disney Resort erőssége a high-tech túrák, amiben viszont rosszak: a tömeg, a szervezetlenség és a kiszolgáló személyzet modora. Ugyanakkor itt található a leghatalmasabb Disney-kastély, ami lenyűgözi a felnőtteket és gyerekeket egyaránt.

Sanghajban található a leghatalmasabb Disney-kastély