Újítások a párizsi Disneylandben

Forrás: turizmus.com

 2018. február 28. 11:02

A Marvel képregény-birodalom szuperhőseivel, valamint a Jégvarázs és a Star Wars-filmek világával bővül a párizsi Disneyland.

Európa legnépszerűbb szabadidőparkjának tulajdonosa az amerikai The Walt Disney Company kétmilliárd eurós befektetésének keretében. Bob Iger, a Disney vezetője Emmanuel Macron francia elnökkel való párizsi találkozója után jelentette be a cég terveit.

A kétmilliárd eurót egyebek között a Marvel képregény-birodalom szuperhőseire, mások mellett Pókemberre és Hulkra, valamint a nagysikerű Jégvarázs című Disney-animációra és a Star Wars-filmekre épülő új területek kialakítására fordítják. A szakaszokra bontott bővítési munkálatokat 2021-ben kezdik meg. A park ezen kívül további attrakciókkal és élő produkciókkal fogja növelni a kínálatát.

A párizsi Disneyland

Fotó: turizmus.com

A Walt Disney közleménye szerint a most bejelentett bővítés az egyik legambiciózusabb projekt a párizsi Disneyland 1992-es megnyitása óta. A Párizshoz közeli Marne-la-Vallée-ban található intézmény Európa legnépszerűbb szabadidőparkja. Megnyitása óta több mint 320 millió látogatót fogadott és jelenleg Franciaország turizmusból származó bevételeinek 6,2 százalékát adja, továbbá 16 ezer embernek biztosít munkát.

A párizsi Disneylandet üzemeltető Euro Disney SCA azonban még így komoly pénzügyi problémákkal küzdött a látogatószámra vonatkozó túlságosan optimista előrejelzések és a túl sok adósság felhalmozása miatt. A cég tavaly júniusban teljes egészében a The Walt Disney Company tulajdonába került.

Kapcsolódó cikkek