Selejtezés helyett aukció a párizsi Ritzben

Forrás: turizmus.com

 2018. február 08. 10:59

A világ talán leghíresebb szállodája, a Ritz Carlton 120 éve nyílt Párizsban. A patinás házat felújították, ezért most árverést tartanak a régi, ám igen különleges tárgyakból.

Miután olyan hírességek laktak itt évekig, mint Ernest Hemingway, Coco Chanel vagy Diana hercegnő, bizonyára óriási lesz az érdeklődés a legkülönfélébb szállodai kellékek és bútorok iránt.

A Nobel-díjas amerikai író különösen szerette a szállodát, ahogyan mondta, „amikor az igazi életről álmodom, az mindig a párizsi Ritzben történik.”

A szálloda nemrégiben egy négy évig tartó felújításon esett át, sok dekorációs anyag, fürdőszobai attribútum, művészeti és díszítőelem vált feleslegessé.

Coco Chanel suite a felújított Ritzben

Fotó: www.ritzparis.com

Ezért április 17–21-én Párizsban árverést tartanak, ezeken a napokon a legendás szállodához tartozó egykori tárgyakból mintegy 10 ezret árusítanak ki, vannak köztük szobrok és kapuk a szálloda kertjéből, vintage típusú törölközők és antik kádak is.

Az öt bárszékért, amelyeken Hemingway és F. Scott Fitzgerald szürcsölték italukat, már most többen felajánlottak 1000 eurót, de ez a szám az aukción bizonyára az egekbe szökik majd. Elképzelhető, hogy nemcsak magángyűjtők, de múzeumok is jelentkeznek értük.

Az érdeklődőket ez esetben nyilvánvalóan nem a tárgyak használati értéke vonzza majd, hanem a tény, hogy azokat hajdanán világsztárok, királyi családok tagjai, valamint híres írók használták, nem beszélve Cocoról...