Harmadával bővítette kapacitásait 2020-ra az IBUSZ

Szerző: Németh Andrea

Forrás: turizmus.com

 2020. február 14. 09:17

35 százalékos kapacitásbővülés, heti 2249 lekötött repülős hely, nagyságrendileg 20 százalékos bevételnövekedés – dióhéjban ezek a számok jellemzik az IBUSZ idei évét. A részletekről az OFF Kultúrszövőgyárban tartott katalógusbemutatón hallhattunk.

Több mint 140 utazási irodás gyűlt össze az izgalmas 4. kerületi helyszínen

Fotó: turizmus.com

Országos lefedettsége kapcsán tréfásan azt is lehetne mondani, hogy az IBUSZ a legnagyobb piackutató cég a turizmusban, hiszen itt azonnal megmutatkozik minden piaci trend – kezdte beszédét az IBUSZ 2020-as árualapját bemutató eseményen Komora Zoltán vezérigazgató-helyettes.

Komora Zoltán az IBUSZ tavalyi eredményeinek bemutatásán túl az idei várakozásokról is beszélt

Fotó: turizmus.com

Mint elmondta,

2019 rekordforgalmat hozott számukra, bevételeik meghaladták a 20 milliárd forintot, az utasforgalom a 100 ezer főt (kb. 60% lakossági és 40% céges forgalom).

Különösen sikeres volt a városlátogatások és az incentive utak értékesítése, illetve az MSC-nél ősszel elnyerték a legnagyobb fejlődést elért közép-kelet-európai értékesítő díját, melyre szintén büszkék.

 

Jól indult az év

Az előfoglalások alapján, amelyek dinamikusan elindultak, az első két hónapban a nyári csomagok értékesítése már elérte az 5 milliárd forintot. A magas euróárfolyam és a koronavírus okozta bizonytalanság ellenére is optimisták 2020 tekintetében. Ezt mutatják az impozáns számok is, amelyek a kapacitásbővülést jellemzik.

Az árualap 35 százalékkal nőtt, a kínálat jelentős részét most is Görögország teszi ki. Idén heti 24 charteren (Smartwings) és heti 3 Wizz Air-járaton összesen heti 2249 helyet kell megtölteniük.

Balogh Csaba impozáns kapacitásbővülésről számolt be

Fotó: turizmus.com

A körutazások és a városlátogatások között 115 útvonalat kínálnak 500 indulással. A bevételekben összességében 15-20 százalékos bővülést prognosztizálnak erre az évre.

 

Úti célok

Görögország, Bulgária és Spanyolország teszi ki az IBUSZ árualapjának nagy részét, a legtöbb desztinációba jelentős kapacitásbővítést hajtottak végre. Görögországban a legtöbb helyet Zakynthosra indítják, ide 3 járat közlekedik és 3 saját idegenvezető teljesít kint szolgálatot.

Szerepel természetesen a kínálatban Nyugat-Kréta, Rodosz, Korfu, Kefalonia, Karpathos, Zakyntos, Peloponnészosz. Bulgáriában Burgasz, Spanyolországban a Costa Brava és Mallorca. Természetesen egyénileg és egyes helyeken busszal a görög szárazföld, Horvátország ( Umagtól Cavtatig), Olaszország, Montenegro, Szlovénia is elérhető.

Körutazásaik között izgalmas újdonság a Harry Potter filmstúdió és a dán körút.

A szállodai kínálat mindenütt színesedett, a normál hotelszobákon felül gondoltak a családosokra, de a gyermekmentes nyaralásra vágyókra is. Szinte minden desztinációban található olyan szálláshely, amelyet a csődbe ment Thomas Cook portfóliójából vettek át.

 

Teljes árak a kínálatban

Mint emlékezetes, az IBUSZ volt az első, amely kiállt a MUISZ bruttó árak feltüntetését célzó kezdeményezése mellett, és áttért rá. Erről Balogh Csaba turisztikai osztályvezető is beszélt a katalógusbemutatón – náluk ez a "Tokkal, vonóval" szlogent kapta.

Alig maradt üres szék a teremben

Fotó: turizmus.com

 

Izgalmas helyszín

Az IBUSZ katalógusbemutatója nemcsak az elképesztően nagy kínálat miatt volt izgalmas, hanem a helyszín miatt is.

Úgy döntöttek, a 4. kerületi OFF Kultúrszövőgyár (Berni út 1.) rendezvénycsarnokában tartják meg az eseményt, ahol egy termen belül lehetőség nyílt a prezentáció, a vacsora és a többállomásos pecsétgyűjtő játék lebonyolítására is.

Hangulatok az estéről:

A catering is kényelmesen elfért a csarnokban

Fotó: turizmus.com

A szervezők rengeteg ötletet belevittek az estébe

Fotó: turizmus.com

A rulett volt az egyik állomás a pecsétgyűjtésben

Fotó: turizmus.com

Az OFF Kultúrszövőgyár épülete

Fotó: turizmus.com