Harry Potter Park nyílik Oszakában

 2014. június 30. 12:49

Évente 2 millió látogatót várnak a július 15-én nyíló, 108 hektáron elterülő Harry Potter kalandparkba Oszakában.

A közel 500 millió dollárból épülő japán Harry Potter világ J. K. Rowling világhírű regénysorozatát és az azokon alapuló filmeket varázsolja valósággá a látogatók számára. A világ második Harry Potter parkja számos új élményelemmel gazdagabb lesz az orlandói parknál. Simon Karolina, a Japánspecialista utazási iroda vezetője elmondta, az érdeklődést jól jelzi, hogy a megnyitás hetében a környező szállodákba már rendkívül nehéz szobát foglalni.

 

Fotó: http://rdvtrending.blogspot.hu/

A park legfőbb látványossága az ikonikus Hogwart kastély, a Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskola, melyet teljes egészében felépítettek, így a látogatók beléphetnek az osztálytermekbe és  Dumbledor irodájába.  A tetőkön hó, az ablakokban különleges fények jelennek meg a legmodernebb képalkotó technológiák révén. A látogatók a sorozat varázsló városában, Rofmortsban is sétálgathatnak, valamint repülhetnek a kastély felett, felülhetnek a Hogwarts Express-re.

A japán élményparkban az orlandói parkhoz képest újdonság lesz a Fekete tó és valódi baglyok, melyeket levelek kézbesítésére képeztek ki, mint a könyvben. A lelkes rajongók Ollivander boltjában megvásárolhatják a hozzájuk illő varázspálcát és számos más Harry Potter relikviát, és kipróbálhatják a Három Seprűnyél fogadó minden finomságát is.

A Japánspecialista utazási iroda vezetője elmondta, hogy Japán kedvelt utazási célpont a magyar utazók körében, és már most érdeklődés is mutatkozik az élménypark iránt is.

Forrás:

http://www.japantravelinfo.com/news/news_item.php?newsid=596

http://www.usj.co.jp/e/attraction/att_detail/the-wizarding-world-of-harry-potter.html