Heti 25 ezer járat újdonságokkal a Lufthansa téli menetrendjében

Forrás: turizmus.com

 2017. október 10. 15:38

Idén télen 106 ország 288 városába repülnek a Lufthansa Csoport járatai. A légitársaságok pontosan heti 24 922 járatot indítanak a 2017/18-as új téli menetrend szerint.

A Lufthansa Csoport légitársaságai – a Lufthansa, a Swiss International Air Lines, az Austrian Airlines, a Brussels Airlines és a Eurowings – ezen túlmenően több mint 18 ezer codeshare-járatot fognak üzemeltetni mintegy 30 partner-légitársasággal közösen. Így az utasok szinte az egész világot lefedő útvonalhálózatot vehetnek igénybe a Lufthansánál. A Csoport egyes légitársaságainak téli menetrendje 2017. október 29-én, vasárnaptól 2018. március 24-ig, szombatig lesz érvényes.

 

A Csoport légitársaságainak legfontosabb új útvonalai:

Lufthansa

2017. november 8-tól a Lufthansa hetente öt napon indít járatot Berlin és New York között. Szintén idén télen indul újra a Düsseldorf–Miami járat a Lufthansa észak-rajna-vesztfáliai utasainak kérésére. A téli menetrend újdonságai közé tartozik az új München–Peking járat, amelyet az új A350-900 fog kiszolgálni. Hongkong után Peking a Lufthansa A350 második legfontosabb célállomása Kínában. Emellett Bostonba (USA), Delhibe (India) és Mumbaiba (India) is Lufthansa A350-900 gépek indulnak Münchenből. Az utasok München és Charlotte (USA), Denver (USA) és Tokió (Japán) között is gazdag járatválasztékból válogathatnak az idén télen.

Tovább bővül az európai hálózat is: október végétől a Lufthansa számos új célállomásra repül Frankfurtból: Pamplonába (Spanyolország), Genovába, Bariba, Cataniába (Olaszország), Kuusamóba (Finnország), Kolozsvárba és Temesvárra (Románia). Szintén új járatok indulnak Frankfurtból Santiago de Compostelába (Spanyolország), Reykjavikba (Izland), Palermóba (Olaszország) és Paderbornba.

A Münchenből elérhető népszerű európai városok köre is bővül: Nantes-tal (Franciaország), Glasgowval (Egyesült Királyság) és Santiago de Compostelával (Spanyolország).

 

Swiss International Air Lines és Edelweiss

A téli menetrendben új célállomással egészül ki a Boeing 777-300ER útvonalhálózata. A Swiss a brazíliai São Paolóba is repül majd flottája zászlóshajójával. A Swiss idén télen indít először rövid távolságú járatokat a lengyelországi Wrocławba és a szerbiai Nišbe. Ezenkívül, a Swiss Berlint és Düsseldorfot is felveszi a kiszolgált repülőterek sorába, és növeli Moszkvába induló járatai számát. A Swiss leányvállalata, az Edelweiss többek között a Kanári-szigetekre is kiterjeszti hálózatát, és 2017 telén repül első ízben a Florida állambeli Orlandóba.

Idén télen 106 ország 288 városába repülnek a Lufthansa Csoport járatai

Fotó: Lufthansa

Austrian Airlines

Az Austrian Airlines is új nagy távolságú úti céllal jelentkezik: Boeing 767 gépe 2017. október 25-én szállít először utasokat a Seychelles-szigetekre. Így az Austrian öt napsütötte célállomást kínál a téli menetrendben: Mauritiust, a Maldív-szigeteket, Colombót, Havannát és Mahét.

Kelet-Európába összesen 34 városba indulnak járatai. Ukrajnában négy úti céllal rendelkezik: Kijev, Dnyepropetrovszk, Lvov és Odessza. Közvetlenül Bécsből heti 4 járat repül Lvovba, illetve Odesszába, heti 11 járat Kijevbe, és heti 5 járat Dnyepropetrovszkba,Innsbruckból pedig heti egy járat indul Kijevbe, ami összesen 25 járatot jelent Ukrajnába hetente. Romániában Bukarest, Jászvásár (Iasi) és Nagyszeben (Sibiu) a légitársaság úti céljai – a három városba együtt összesen 41 alkalommal repül az Austrian.

 

Eurowings

A Eurowings egyik kiemelt interkontinentális járata október végétől indul Kölnből/Bonnból heti egy alkalommal a dél-afrikai Fokvárosba.

Düsseldorfból négy vonzó üdülőhelyre indít járatokat a Karib-tenger térségében. Heti kétszer repül Punta Canába (Dominikai Köztársaság), csütörtökönként Puerto Platába, péntekenként pedig Varaderóba (Kuba). A négyest a mexikói Cancun teszi teljessé. Ezt az útvonalat heti egyszer szolgálja majd ki a Eurowings december 18-tól.

A légitársaság utasai heti háromszor repülhetnek Düsseldorfból a horvátországi Zágrábba, hetente kétszer a marokkói Marrakeshbe és heti egyszer az egyiptomi Hurghadába.

Az új müncheni légi bázis is bővítést tervez a téli menetrendben. Az új úti célok között szerepel: Fuerteventura, Lanzarote, Tenerife és Gran Canaria (Kanári-szigetek), Marrakesh (Marokkó) és Lisszabon (Portugália).

A Eurowings ezen túlmenően két új egyesült királyságbeli célállomásra indít járatokat Salzburgból: heti négyet a London-Stansted repülőtérre, heti kettőt-kettőt pedig Birminghambe és Manchesterbe.

 

Brussels Airlines

A Brussels Airlines nem kevesebb, mint 10 új napsütötte célállomást vesz fel téli menetrendjébe. Október 29-től Belgium vezető légitársasága heti kétszer indul a brüsszeli légi csomópontból a Zöld-foki szigetekre és a Vörös tenger térségébe, Egyiptomba (Hurghada és Marsa Alam repülőterekre).

A Brussels Airlines a Kanári-szigetekre is sűrűn repül majd. Új járatok indulnak Lanzarotéba és Fuerteventurába, a már meglévő útvonalakon pedig megnő a járatok száma Tenerifére és Las Palmasba. Februártól kezdve Palma de Mallorca és Almeria is közvetlenül elérhető lesz a brüsszeli repülőtérről. További új úti célok a téli menetrendben: Enfidha (Tunézia) és Agadir (Marokkó).

Funchal (Madeira) és Bordeaux (Franciaország) eddig csak a nyári menetrendben szerepelt, de mostantól a Brussels Airlines télen is indít járatokat a két városba.