A Budapest Kártyával ingyen lehet kijutni a Forma-1-re

Forrás: turizmus.com

 2023. július 21. 17:44

A péntektől vasárnapig zajló Formula 1 Qatar Airways Magyar Nagydíj vendégei a Budapest Kártya megvásárlásával a MÁV-Volán-csoport különjáratait is ingyenesen vehetik igénybe, megkönnyítve ezzel az utazást a Hungaroringre.

A Formula -1 Magyar Nagydíj nemcsak egy háromnapos sportverseny, hanem Budapest számára minden évben jelentős turisztikai forgalmat hozó és kiemelt országimázst építő nemzetközi sportesemény is.

A futamra érkező turisták számára a kijutás a versenypályára van, hogy hosszadalmas, ezért idén a Budapest Brand, a Hungaroring és a MÁV-Volán-csoport közös megállapodást kötött, hogy a Budapest Card (Budapest Kártya) kényelmi szolgáltatásait bővítve a turisták a Forma-1 ideje alatt a főváros határain túl is használhassák kártyájukat, egyszerűsítve ezzel a versenyre való eljutást. A gördülékenyebb ki- és hazajutásának elősegítése érdekében a MÁV-HÉV járatok több kocsival kiegészülve közlekednek, a Volán pedig külön buszokat indít. A különjáratokon ingyenes utazást a 72, 72+, 96 és 120 órás Budapest Card biztosít – tájékoztatta lapunkat a Budapest Brand.

Július 21–23. között zajlik a Magyar Nagydíj

Fotó: Hungaroring Zrt.

A verseny ugyanakkor nem csak sportélményt nyújt, a turisztikai forgalom és az országimázs szempontjából is jelentős esemény. A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) adatai alapján csütörtökig több mint 150 ezer előfoglalást regisztráltak a fővárosi szálláshely-szolgáltatók a versenyhétvégére, ami közel 40 százalékkal haladja meg az egy héttel korábbi foglalási adatokat.

A Budapest Card használata az ingyenes tömegközlekedésen túl több mint 100 további attrakció szolgáltatását kínálja ingyenesen, vagy kedvezményes áron.