Informatikai Innovációs Díjban részesült a MÁV

Forrás: turizmus.com

 2023. március 24. 19:00

A 31. Magyar Innovációs Nagydíjon informatikai innovációs díjjal jutalmazták a MÁV-Startot és a MÁV Szolgáltató Központot a START Europa nemzetközi jegyértékesítési rendszer digitális átalakításáért.

Az elismerést Mosóczi László, a MÁV-Start vezérigazgatója és Garamvölgyi Erzsébet, a MÁV Szolgáltató Központ stratégiai projektvezetője vette át ma az Országházban, az Innováció 2023 rendezvény keretén belül tartott átadási ünnepségen.

Díjátadó az országházban

Fotó: MAV-START

A Gazdaságfejlesztési Minisztérium támogatásával kiírt 2022. évi Informatikai Innovációs Díjra a MÁV-Start, a START Europa nemzetközi ajánlatcsaláddal és a hozzá kapcsolódó elektronikus értékesítési rendszer átalakításával pályázott.

A vasút versenyképességének javítása érdekében az évtized elejére szükségessé vált a korábbi ajánlat- és árrendszer átalakítása, kihasználva az új infokommunikációs technológiákat. A fejlesztés egyik fontos alapja volt, hogy elérhetővé vált a nemzetközi vasúti kínálat az online vasúti menetrendi és jegyértékesítési felületen, az ELVIRÁ-ban. Az új termékkel pedig az ország minden részéről megválthatók lettek a nemzetközi menetjegyek, és kifejezetten az online értékesítésre alakított ki új díjstruktúrát a vasútvállalat. Ezáltal a nemzetközi jegyek esetében is megjelent az online jegyvásárlás az ELVIRÁ-ban, a MÁV applikációban a hagyományos pénztári értékesítés mellett.

A MÁV-Start 2020-ra fejlesztette ki az egyszerűen, akár online is megvásárolható nemzetközi díjterméket. 2022-től a START Europa ajánlatokat már Európa 15 országába kínálja a vasúttársaság.