Innovatív fejlesztések és díjszabások a Lufthansánál

Szerző: Horváth Ágnes

Forrás: turizmus.com

 2015. március 17. 19:45

Nem csupán a magyarországi üzemelés, hanem a Lufthansa minden szegmense – beleértve a Cargo-t és a Techniket is – nyereséges évet zárt, az idei feladat a nyugati félteke első ötcsillagos légitársasági státuszának elérése – mondta budapesti sajtótájékoztatóján Martin Riecken kommunikációs igazgató.

Mindehhez két százalékos utasszám-növekedés és globálisan 80 százalékos kapacitás-kihasználtság társult.

A tavalyi évet 30 milliárd eurós árbevétellel záró cég továbbra is 10 százalék körüli összeget forgat vissza a fejlesztésekre, a versenyképesség növelés érdekében. A Skytrax ötcsillagos minősítésének auditja idén esedékes, ennek érdekében számos minőségi fejlesztés zajlik. Az első negyedév végére minden hosszú távú kabinban elérhetővé válik az új First Class, az év közepére befejeződik a business class megújítása, a harmadik negyedév végére pedig teljes körűen beszerelik a premium economy osztályt. Utóbbira igen nagy az érdeklődés és már 60 ezren próbálták ki a megújult üléseket, és a jelenlegi 75 százalékos kihasználtság növelésére vezette be a Lufthansa a MyOffer szolgáltatást, amelynek keretében online licitálhatnak az utasok a premium economy upgrade-re.

Az év harmadik negyedévétől a Lufthansa minden hosszú távú repülőgépén bevezeti a nagy teljesítményű FlyNet szélessávú internetszolgáltatást, ezzel sikeresen befejeződik a társaság történetének legnagyobb szabású és legátfogóbb modernizációs programja. A Lufthansa 2011 óta naponta mintegy 1 millió eurót költött kabinjai felújítására, a befektetés teljes összege közel 1,5 milliárd euró. A program keretében mintegy 39 ezer ülést – 600-at a First, 7000-t a business és több mint 27 ezret a turistaosztályon, 3600-at a premium economyn -  cseréltek ki, módosítottak, vagy szereltek be a Lufthansa hosszú távú repülőgépein.

A Lufthansa az idén nyáron különleges éttermi szolgáltatást vezet be a hosszú távú járatok üzleti osztályán, amelynek lényege, hogy a luxuséttermek kínálta kulináris élményhez hasonló kiszolgálást nyújt a repülőgép fedélzetén.

 

Új díjszabások

A berlini ITB kiállításon bemutatott új Eurowings márka a Lufthansa európai és interkontinentális diszkont légitársaságaként üzemel majd. Ám nem ez az egyedüli változás: ősszel lép életbe a Lufthansa új árképzése, amely a turistaosztályon is három kategóriát különböztet meg.

Az ’új Eurowings’ kontinentális járatainak tarifái megfelelnek majd a Germanwings 2013-ban bevezetett à la carte koncepciós elven működő, hármas – basic, smart és best árazásának, különféle szolgáltatáscsomagot kínálva.

A németországi és európai útvonalakon továbbra is lehet majd jegyet foglalni az üzleti osztályon, de a jövőben ehhez további lehetőségek társulnak. A turistaosztályon az utasok mindig háromféle díjszabás - Light, Classic és Flex - közül választhatnak majd. Az új díjszabás 2015 őszétől lesz elérhető az európai járatok turistaosztályán, a jegyek nyártól kaphatók.

A díjszabások szolgáltatásait és jellemzőit egyértelmű és átlátható módon fel fogják tüntetni az utazási irodák és az utasok számára, és arra is van lehetőség, hogy az utas eltérő díjszabást válasszon az oda- és a visszaútra. A légitársaság a jegyértékesítés nyári megkezdésekor hozza nyilvánosságra a németországi és európai járatok turistaosztályán bevezetendő új díjszabás részleteit.