Izmirbe indít járatot Budapestről a török Sun Express

Forrás: turizmus.com

 2022. június 14. 17:47

Szombaton új menetrend szerinti járatot indít a SunExpress Budapestről Törökország harmadik legnagyobb városába, Izmirbe.

A török légitársaság honlapján elérhető menetrend szerint a járat június 18. és október 1-je között hetente egyszer, szombatonként közlekedik.A gép helyi idő szerint délben indul Izmirből és 13.20-kor landol Budapesten, majd a visszaúton Ferihegyről 14.10-kor száll fel és helyi idő szerint 17.20-kor érkezik a török városba. Izmirbe eddig csak charterjáratok közlekedtek a budapesti repülőtérről.

Az ókori emlékekkel teli metropolisz élettel teli, nyüzsgő és modern célként vonzza az utazókat. Környékének legfőbb látványosságai között szerepel az Artemisz-templom, a világ hét ókori csodájának egyike, valamint a Szmirnai Agora, amely ma a világ egyik legjobb állapotban fennmaradt ókori agorája. Izmir egyben Törökország második legnagyobb kikötője is – ismerteti a Budapest Airport.

Izmir egyik fő látnivalója az ókori Szmirnai Agora

Fotó: 123rf.com

Amint arról korábban beszámoltunk, Törökországba immár légi úton is minden járványügyi korlátozástól mentesen lehet beutazni június 1-jétől.