Japán kevesebb külföldi turistát fogadott az újranyitás óta, mint ukrajnai menekültet

Forrás: turizmus.com

 2022. július 28. 16:15

Az óvatos nyitás óta eltelt egy hónapban mindössze 1500 turista érkezett Japánba, ahol jelenleg kizárólag idegenvezetővel kísért csoporttúrán vehetnek részt a külföldi utazók, így az ország számára fájdalmasan lassan indul be az újraindulás a kétéves lezárás után.

Japán óvatosan kimért újranyitása a külföldi turisták előtt valószínűleg elkeserítette az utazási és idegenforgalmi vezetőket. Az ország ugyanis az új adatok szerint mindössze 1500 külföldi turistát fogadott a július 10-ig tartó időszakban, miközben 1586 Ukrajnából érkező menekült előtt nyitotta meg kapuit a Bevándorlási Hivatal legfrissebb statisztikái alapján – számolt be róla a Skift.

japan_turista_123rf

Japánba az óvatos nyitást követő első egy hónapban mindössze 1500 turista érkezett

Fotó: 123rf.com

A turisztikai vezetők hónapokon át próbálták elérni a kormánynál, hogy ismét engedélyezzék a külföldi turisták belépését az országba. Június 10-e óta léphetnek be a nemzetközi utazók Japánba, egy szélesebb körű terv részeként, amely a napi érkezők számát 20 ezer főben maximálja.

A csomagtúrára érkező külföldi turisták száma csak töredéke a nyitás utáni egy hónapban Japánba érkező 484 ezer embernek, akik többnyire japán állampolgárok, valamint tengerentúli diákok és üzleti utazók voltak.
Japán továbbra is az egyik legszigorúbb a turistákra vonatkozó korlátozásokat tekintve: a beutazóknak kötelező a belépés előtt tesztet végezni és az országban csak idegenvezetővel tartózkodhatnak.