Járvány előtti szinten a KLM karibi és dél-amerikai kínálata

Forrás: turizmus.com

 2021. július 26. 14:57

A KLM Holland Királyi Légitársaság tovább bővíti járatai számát, a Karib-térségben és Dél-Amerikában a 2021/22-es téli menetrendi időszakban Port of Spain és Bridgetown is elérhető lesz velük.

Bár több karibi, dél-amerikai országba egyelőre nem lehet turistaként beutazni és kötelező karantén vár az érkezőkre, vannak országok, amelyek nyitva állnak a pihenni vágyók előtt. Aruba, Bonaire és Curacao is sárga besorolású, így a beutazás engedélyezett. (A szabályok folyamatosan változnak, ezért a KLM azt javasolja, hogy a klm.traveldoc.aero oldalon foglalás előtt ellenőrizzék az utasok az érvényes előírásokat.)

A KLM globális hálózatának kulcsszerepe van a járvány utáni fellendíülésben, ezért is tartotta fenn a légitársaság a pandémia alatt a lehető legtöbb járatot. Akinek utaznia kellett, az megtehette, emellett az áruszállítás biztosítása, az egészségügyi segédeszközök célba juttatása is zavartalan volt. Ez a stratégia most megkönnyíti a KLM dolgát a járatszám további növelésében, amelyre akkor kerülhet sor, ha enyhülnek a beutazási szabályok – írja közleményében a légitársaság.

A légitársaság igyekezett minél több járatot fenntartani az elmúlt közel másfél évben

Fotó: KLM

A hálózatban már a 2021-es nyári menetrendben annyi (17) célállomás érhető el a Karib-térségben és Dél-Amerikában, mint 2019-ben. Újdonságként a téli menetrendben Port of Spain (Trinidad és Tobago), valamint Bridgetown (Barbados) is felkerül a KLM térképére.

San José és Liberia (Costa Rica) eddig csak télen, most már a nyári időszakban is foglalható. Havannába és Fortalezába egyelőre nem közlekednek KLM-járatok.

A csúcsidőszakban hetente 24 járat közlekedik Aruba, Bonaire és Curacao repülőterére, ez több, mint a 2019-es járatszám.

Pieter Elbers, a KLM elnök-vezérigazgatója szerint a légitársaság jelenleg a globális hálózatban a 2019-es kínálat 60 százalékát biztosítja, az utasforgalom pedig a járvány előtti szint 40 százaléka.