Jövőre Seattle-be repül az Air France

Forrás: turizmus.com

 2017. október 09. 14:07

2018. március 25-től a francia légitársaság non-stop járatot indít a párizsi Charles de Gaulle repülőtérről Seattle-be. Heti öt járat köti majd össze a két várost, amelyet Boeing 777-200-as típusú repülőgépekkel üzemeltet majd az Air France.

A gépek a legújabb hosszú távú kabinokkal vannak felszerelve, ahol az utasokat összesen 280-312 ülés várja a Business, Premium Economy és Economy osztályokon.

Az AF338-as járat 13:30-kor indul a párizsi Charles de Gaulle repülőtérről, és helyi idő szerint 14:20-kor érkezik meg Seattle-be. Visszafelé az AF355-ös járat 16:30-kor indul Seattle-ből, és 11:10-kor érkezik Párizsba. A járatok kedden, szerdán, csütörtökön, pénteken és vasárnap indulnak.

Az új észak-amerikai célállomás egy további kiegészítése az Air France- KLM és a Delta Air Lines együttműködésének.

 

Seattle az USA észak-nyugati partvidékének smaragdvárosa. A várost keletről a Washington-tó, míg nyugatról a Csendes-óceán határolja, emellett a Mount Rainier hegység teszi egyedivé. A város részben ipari, részben bohém identitásával varázsolja el a látogatókat. Seattle Washington állam legnagyobb városa, és olyan nagyvállalatoknak ad otthont, mint a Microsoft vagy a Boeing.

A 2017-18-as téli szezonban az Air France 12 desztinációra repül majd az Egyesült Államokban a párizsi Charles de Gaulle és a párizsi Orly repülőterekről: Atlanta, Boston, Chicago, Detroit, Houston, Los Angeles, Miami, Minneapolis, New York–JFK, San Francisco, Seattle és Washington.

Az Air France–KLM, az Alitalia és a Delta Air Lines közti együttműködésnek köszönhetően az utasok több mint 270 transzatlanti járaton, közel 140 repülőgéppel szelhetik át az óceánt. A kooperációból fakadó kiterjedt hálózatot a légitársaságok hét légi csomóponton keresztül szolgálják ki: Amszterdam–Schiphol, Atlanta, Detroit, Minneapolis, New York–JFK, Párizs–CDG and Róma–FCO, valamint Cincinnati, Salt Lake City, Seattle és Los Angeles.