Kiválasztották a 2024-es nyári olimpiai és paralimpiai játékok hivatalos légitársasági partnerét

Forrás: turizmus.com

 2023. július 27. 11:03

A kiválasztott légitársaság már megkezdte a felkészülést a jövő évi feladat ellátására. A program részeként kiemelt figyelmet fordítanak a mobilitásukban korlátozottakra és a fogyatékossággal élőkre, emellett a repülőgépek csomagterét is felkészítik a nem szokványos csomagok elhelyezésére.

Az Air France lesz a hivatalos légitársasági partnere a 2024. július 24. és augusztus 11. között Párizsban megrendezendő nyári olimpiai, majd augusztus 28-tól szeptember 8-ig tartó paralimpiai játékoknak.

A légitársaság 2016 óta működik együtt az olimpiát szervező bizottsággal, ekkor adták be a pályázatot a Nemzetközi Olimpiai Bizottsághoz a 2024-es rendezvény megrendezésére. A partneri szerződés hivatalos aláírása után a 38 ezer munkavállalóval rendelkező fuvarozó azonnal megkezdte a felkészülést a jövő nyári eseményre.

Az Air France lesz a hivatalos légitársasági partnere a 2024-es olimpiai és paralimpiai játékoknak

Fotó: 123rf.com

 

A mobilitásukban korlátozottak és a fogyatékossággal élők utazásuk során a Saphir elnevezésű assistance szolgáltatást vehetik majd igénybe.

A szakemberek megkezdik a repülőgépek csomagterének felkészítését is, ugyanis az olimpiára többféle, nem szokványos csomagot is el kell szállítania a vállalatnak. Egyebek között gerelyek, ugró rudak, kajakok, kerékpárok, kerekesszékek, sőt, még a szörfdeszkák is a raktérbe kerülnek.

Az Air France a járatokra való utasfelvételben is segítséget nyújt majd, ezt a folyamatot a Seine-Saint-Denis-ben lévő olimpiai faluból is el lehet majd végezni, a repültőrre pedig külön útvonalat biztosítanak a sportolóknak és az apparátusnak.

Az Air France 1952 óta partnere a francia olimpiai csapatoknak.

(Nyitókép: 123rf.com)