Klíma nélküli vonatban rekedtek az utasok a Keleti pályaudvaron

Forrás: MÁV/MTI

 2022. július 01. 12:42

Azonnali belső vizsgálatot indított a MÁV, mert utasok rekedtek egy meghibásodott, klíma nélküli kocsiban csütörtök este a Keleti pályaudvaron. Az utasok a nagy hőség miatt ablakot törtek ki. A Technológiai és Ipari Minisztériumban (TIM) később azt közölte: náluk is vizsgálat indult.

Június 30-án este a Keleti pályaudvaron a Zürichbe és Münchenbe közlekedő Wiener Walzer - Kálmán Imre nemzetközi vonaton műszaki hiba és a rendkívüli hőség miatt meghibásodott az energiaellátó berendezés, ezért nem volt áram a kocsiban .

A vasúttársaság azonnali belső vizsgálatot rendelt el a Kálmán Imre EuroNight csütörtöki meghibásodása után kialakult helyzet miatt.

A személykocsi helyett az utasok komfortja és biztonsága érdekében a MÁV-START egy tartalék kocsit állított volna be. A kocsik rendezéséhez, a meghibásodott kocsi kihúzásához szükséges tolatási műveletet úgy kezdték meg, hogy utasok maradtak a fedélzeten.

A klíma hiánya miatt a tárolóvágányon álló kocsiban felmelegedett a levegő, ezért a személykocsi ablakát betörték, vésznyitóval az ajtókat kinyitották. A kitört ablak miatt rendőrségi helyszínelésre volt szükség, a vonat csak hajnalban tudott elindulni.

A vasúttársaság a műszaki hiba okozta károkat teljeskörűen megtéríti az  utasoknak

Fotó: MÁV/Facebook

Az eset részletes kivizsgálása azonnal megkezdődött, a belső vizsgálat többek között kitér arra is, hogyan fordulhatott elő az, hogy utasokkal a fedélzeten a tárolóvágányra húzták a meghibásodott kocsit.

A MÁV-START hangsúlyozza, hogy az utasok kártalanítását teljeskörűen biztosítja, és ezúton kér elnézést utasaitól az őket ért kellemetlenségért.

Kérik az érintett utasokat, jelentkezzenek a MÁVDIREKT éjjel-nappal hívható telefonszámain, vagy az eszrevetel@mav-start.hu e-mail-címen.