Könnyebb ülést, nagyobb privát teret ad a Boeing 777-esek üzleti osztályán a KLM

Forrás: turizmus.com

 2023. július 03. 12:10

A holland királyi légitársaság bemutatta új World Business Class kabintermékét, amely a Boeing 777-esek fedélzetén fokozatosan válik elérhetővé. A suite kialakítású ülések a különböző innovációknak köszönhetően 10-15 százalékkal könnyebbek, így ezzel is csökkenthető járatok környezeti lábnyoma.

Az új ülések megtervezését hosszas és alapos kutatás előzte meg. A megújított World Business Class helyek mindegyike folyosókapcsolatos, könnyű anyagból készült ajtóval teljesen privát szférává alakíthatók, a kényelmi funkciók könnyen elérhetők és felhasználóbarát módon kezelhetők, emellett az eddigieknél jobban személyre szabhatók – tudatta a légitársaság közleményében.

Az ülések deréktámasza állítható és masszázsfunkció is rendelkezésre áll, 198 cm hosszú, teljesen sík ággyá alakíthatók, környezetükben könnyen elérhető tárolórekeszekben helyezhetők el a személyes tárgyak. Az elektronikai eszközök a hagyományos mellett vezeték nélküli technológiával is tölthetők.

Az ülées 198 cm hosszú, teljesen sík ággyá alakítható

Fotó: KLM

Az üléseket a Jamco Ventures készítette, korábbi verziójukat a Boeing 787-esek fedélzetére tervezték. A Boeing 777-esek kabinjában 1-2-1 konfigurációban telepítik őket. A repülőgépek fedélzetén az átalakítással együtt a legújabb Premium Comfort osztályú üléseket is beszerelik, a munkálatokkal a következő évben végeznek.

Az üzleti osztály étel- és italkínálata, valamint a SkyPriority szolgáltatáscsomag nem változik.

Boet Kreiken, a KLM utasélményért felelős alelnöke azt emelte ki, hogy az ügyfelek körében végzett mélyreható kutatás eredménye alapján alakították át az üléseket, hogy még zavartalanabb privát szférát kínáljanak. „Amellett, hogy kényelmesebbek és modernebbek, ezek az ülések fenntarthatóbbak is, hiszen 10-15 százalékkal könnyebbek, mint a hasonló osztályú székek".