Kormányhatározatok a légiközlekedésről

Forrás: turizmus.com

 2019. március 04. 10:27

Az elmúlt napokban két olyan kormányhatározat is megjelent a Magyar Közlönyben, ami a légiközlekedést érinti.

Az egyik kormányhatározat a légiközlekedési terep és akadály adatbázisának létrehozásával és fenntartásával kapcsolatos feladatokról szól, a másik pedig felhatalmazás a Magyarország kormánya és a Libanoni Köztársaság kormánya között légiközlekedési megállapodás létrehozására.

A kormány egyetért azzal, hogy Magyarország légiközlekedési terep és akadály adatbázisa polgári célú részadatbázisainak létrehozására a 2019. évben kerüljön sor. A határozat rendelkezik a légiközlekedési terep és akadály részadatbázisainak létrehozása és aktualizálása jogcímcsoport javára a  részadatbázis létrehozása céljából 406.900.000 forint biztosításáról. A részadatbázisok aktualizálásával kapcsolatos feladatok végrehajtására 2021-ben 75.900.000 forint, 2022-ben 101.000.000 forint forrást biztosít. A részadatbázis háromévente végrehajtandó aktualizálásához szükséges forrásokról a 2023-tól kezdve a mindenkori éves központi költségvetésről szóló törvény rendelkezik.

A kormány a határozatban felhívja az  innovációért és technológiáért felelős minisztert, hogy a  részadatbázis létrehozására, illetve aktualizálására kössön támogatási szerződést a  HM Zrínyi Térképészeti és Kommunikációs Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Kft-val. A határozat egyetért azzal, hogy Magyarország légiközlekedési terep és akadály adatbázisa polgári célú részadatbázisának további aktualizálása

a.) Békéscsaba Repülőtér, Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér, Győr–Pér Repülőtér és Pécs–Pogány Repülőtér vonatkozásában 2021-től számítva,

b.) Magyarország teljes területe, Debrecen Nemzetközi Repülőtér és Sármellék Nemzetközi Repülőtér vonatkozásában 2022-től számítva háromévente kerüljön végrehajtásra.

A miniszterelnök 14/2019. határozata, amely a Magyar Közlöny 2019. évi 23. számában jelent meg, egyetért a Magyarország kormánya és a Libanoni Köztársaság kormánya között légiközlekedési megállapodás létrehozásával, és kijelöli az illetékes személyeket a megfelelő lépések megtételére.

Kapcsolódó cikkek

IATA-előrejelzés 2037-re

2018. október 24.