Koronavírus: Ausztria hétfőtől szigorítja a beutazást

Forrás: MTI

 2020. július 26. 13:39

Hétfőtől szigorodnak a beutazási feltételek Ausztriába. Magyarországra nem vonatkoznak az új szabályok – közölte az osztrák sajtó vasárnap.

A beutazási korlátozások azokra vonatkoznak, akik a koronavírus-járvány szempontjából kockázatot jelentő 32 ország (listájukat lsd. lejjebb) valamelyikéből kívánnak visszatérni Ausztriába.

A visszatérőknek rendelkezniük kell egy 72 órásnál nem régebbi negatív PCR-teszttel. Annak hiányában házi karanténkötelezettségnek kell eleget tenniük.

Július 27-től szigorodnak a beutazási feltételek Ausztriába, hazánkra nem vonatkoznak az új szabályok

Fotó: 123rf.com

A karanténban lévők kötelesek 48 órán belül saját költségükre elvégeztetni a koronavírus-tesztet. Azok, akik ezt elmulasztják, akár 1450 euró pénzbírságra is számíthatnak.

Magyarország a koronavírus-járvány szempontjából stabil országnak számít, így továbbra is korlátozások nélkül lehet beutazni onnan Ausztriába.

Mint arról korábban beszámoltunk, július 16-tól tizennyolcra bővült azoknak az országoknak a listája, ahonnan nem lehet repülőgéppel Ausztriába utazni.

Továbbá az alábbi 32 országból Ausztriába érkezőknek vállalniuk kell a kéthetes karantént: Albánia, Banglades, Bosznia-Hercegovina, Brazília, Bulgária, Chile, Dél-afrikai Köztársaság, Ecuador, Egyesült Államok, Egyesült Királyság, Egyiptom, Észak-Macedónia, Fehéroroszország, Fülöp-szigetek, India, Indonézia, Irán, Koszovó, Mexikó, Moldávia, Montenegró, Nigéria, Oroszország, Pakisztán, Peru, Portugália, Románia, Svédország, Szenegál, Szerbia, Törökország és Ukrajna.