Mi van pontosan a Tengerszem Travellel?

Forrás: turizmus.com

 2017. április 09. 00:59

Már tavaly törölték, de nemrég még utakat közvetített a Dunakeszin működő Tengerszem Travel – legalábbis erről számolt be a napokban 24.hu. Információi szerint az iroda több százezer forinttal károsította meg utasait.

Mint írják, a cég elérhetetlen, telefonszámuk nem cseng ki, az irodában pedig csak annyi van kiírva: zárva, odabent csak két doboz látható – írják. Az utazási irodát 2014-ben vette meg a Contact Pharma Kft., melynek ügyvezetője Boros László. Az ő édesanyja Boros Piroska Rozália, aki hivatalosan 2012 óta már nem a cég ügyvezetője, de az utazási iroda ügyeit javarészt ő intézte.

Utazási irodások beszámolója szerint a cég képviselője aktívan dolgozott az elmúlt egy évben, több szakmai eseményen is megjelent, több tour operatorral is szerződésben állt. Az iroda bezárása már korábban felmerült, családi okokra hivatkozva, az viszont nem, hogy a cégnek nincs már engedélye.

Fotó: 24.hu

A 24.hu információi szerint az Európai Utazási Biztosító Zrt. végrehajtást kért a cég ellen 2016. december 15-én, ám a cég hivatalosan még nem csődölt be, ezért a károsultak hiába fordulnak a biztosítóhoz, csak a rendőrségtől várhatnak segítséget, amennyiben feljelentést tesznek.

A portál megkeresésére Budapest Főváros Kormányhivatala az alábbi választ  írta:

„ A Contact Pharma Kft. a levélben is közölt cégadatokkal szerepelt az utazásszervezői és utazásközvetítői tevékenységet folytató vállalkozásokról vezetett hatósági nyilvántartásunkban 2016. május 6-ig. Az utazási vállalkozó törlésére hivatalból került sor, tekintve, hogy a tevékenység folytatásához kapcsolódó, jogszabályban előírt feltételek a vállalkozás vonatkozásában már teljes körűen nem álltak rendelkezésre."