MICE Business Day: csaknem 1000 találkozó egy nap alatt

Forrás: turizmus.com

 2016. november 15. 16:21

Nagy érdeklődés mellett, eredményesen zajlott november 15-én a céges rendezvények és üzleti utazások egyetlen hazai fóruma, a MICE Business Day, amely a Turizmus Kft. szervezésében került megrendezésre, idén második alkalommal.

Az egynapos rendezvényen a 79 kül- és belföldi kiállítóhoz csaknem 1000 tárgyalási időpontot foglaltak a szakmai vásárlók, köztük több mint 50 külföldi hosted buyer, akiket a szervezők a rendezvényt megelőző estén fogadáson is köszöntöttek a Gundel Étteremben. Az szakmai látogatókkal együtt 500 vendéget vártak a szervezők.


Az rendezvény szakmai fórummal indult, amelyen Bacsi Krisztina, a MaReSz főtitkára előadásában elemezte, hogyan alakult át a piaci környezet, s ebben milyen szakemberekre van szükség és milyen kihívások vannak. Ezt követően a szakma szereplői mondták el véleményüket a jelenlegi rendezvénypiacról. A beszélgetőpartnerek között volt a HP részéről  Mantuano Mónika marketing menedzser, az Invitech Solutions nevében Hladics Orsolya marketing kommunikációs menedzser, az NNG képviseletében Keresztessy Zoltán  marketing menedzser. A lebonyolítói oldalt az Art Group részéről Kovács Krisztina rendezvényigazgató, a budapest UNDERGUIDE ügyvezető igazgatója, Magyar Vilma, és a RagazzArt szakmai és kommunikációs igazgatója, Bakró Nagy Hédi.

A már hagyományosnak mondható kerekasztal beszélgetés során megvitatták többek között, hogy milyen típusú rendezvényeket és helyszíneket keresnek ma a cégek, és hogyan lehet a piacon labdába rúgni. A szakmai fórum szponzora a Mondial Assistance volt.


A beszélgetést intenzív szakmai munka és networking követte, a B2B tárgyalások 20 perces turnusokban zajlottak a Várkert Bazár praktikusan és látványosan berendezett termében.

A MICE Business Day ideje alatt folyamatos étel- és italkóstolót biztosított a vendégeknek a Segafredo Café, a Bakering, a Fornetti Gastro, a Derecskei Gyümölcsös, a Kométa, a Kurucz Agro Kft., a Vasuta Fröccs, a Primus ásványvíz és a Teavolution.

A kiállítók, a szakmai vásárlók és látogatók, azaz a közel 500 résztvevő ebédjéről a La Fiesta party service gondoskodott. A délután folyamán pálinka- és borkóstolóra is sor került, melyet az Agárdi pálinka, a Panyolai pálinka, a Koch borászat, és a Büttner Bormanufaktura biztosított.

Eseményszponzorként közreműködött az Amadeus, a BFTK, a Flexys, a Kulcs-Soft, és a Frame4studio.

Az esemény kiemelt partnere a cegeshelyszinek.hu, médiapartnere a Trend Fm és a Travelo. Az esemény társszervezője ezúttal is a Hungexpo Zrt. volt.