Most már nyugodtan utazhat elektromos autóval a Mátrába

Forrás: turizmus.com

 2019. november 17. 16:47

November 11-én megnyílt az első, 22kw-os elektromos töltőállomás (Ammtron standard E22) a Mátrában.

A hegység első elektromos töltőállomását a High-Tech Sportok Bázisa (HSB) nyitott meg Mátraházán, az általa üzemeltetett 4 Évszak Hegyihotel parkolójában, 715 méter magasságban a tengerszint felett.

Nemcsak a töltőállomás új, a szállodát – amelyről korábban itt írtunk –szeptember 1-jén nyitották meg. A hajdani Telekom VIP üdülőből kialakított, immár a 21. századi innovatív szemlélettel, high-tech, ugyanakkor nagyon is táj- és természettudatos dizájnnal felruházott komplexumban szeretnék vendégeik számára a környezettudatos gondolkodás fontosságát is hangsúlyozni – tájékoztatott az üzemeltető.

Üzemkész a Mátra első elektromos töltőállomása

Fotó:  High-Tech Sportok Bázisa

Közleményük szerint a HSB teljes mértékben környezetbarát eszközök igénybevételével szervezi erdei, hegyi túráit, az általuk használt segway, e-coaster, e-quad, e-ranger, vagy e-bike egyikének sincs károsanyag-kibocsátása. Kiemelten fontosnak tartják az erdő védelmét, a természeti környezet megóvását, újonnan nyílt szállodájukat is e szemlélet jegyében működtetik, amire bizonyíték a most megnyitott 22kw-os elektromos töltőállomás is – írták.

Kapcsolódó cikkek

Ilyen ez a Palócföld!

2019. október 24.