Nagyot nőhet a Stansted repülőtér

Forrás: AIRportal.hu

 2018. november 26. 09:53

Eddig évente 35 millió utast szolgálhatott ki Stansted, de most az illetékes testület ezt most 43 millióra emelte. A reptér 2020-ban tervezi átadni új érkezési csarnokát, ezután kezdődhet a meglévő terminál átépítése.

Az üzemeltető minapi közleménye szerint a tavaly több mint 7 százalékos növekedéssel már csaknem 27 millió utast kiszolgáló légikikötő így nem csupán évente 35 millióra, hanem akár 43 millióra is növelheti majd a jövőben az utasok mennyiségét. Ken O’Toole cégvezető szerint arra kívánják használni a növekedési lehetőséget, hogy még több hosszú távú, főleg transzatlanti járatot csábítsanak Stanstedre. O’Toole ígérete szerint úgy fogják növelni az utasszámot, hogy a korábbi engedélyben szereplő légijármű-műveletek maximális számán belül maradnak, azaz annál nem lesz több le- és felszállás. Emellett a zajkibocsátás csökkenni fog várhatóan.

Egy felmérés szerint nem szeretik Stanstedet az utasok

Fotó: Wikimedia Commons

Ugyanakkor egy civil szerveződés élesen tiltakozik a reptér fejlődése ellen, szerintük nem igaz, hogy ugyanannyi vagy kisebb zaj és egyéb szennyezés várható, illetve hogy nem növekszik túlságosan a le- és felszállások száma.