Nagyszabású tervek a LOT-nál

Forrás: turizmus.com

 2016. szeptember 10. 15:30

A lengyel légitársaság vezetői a napokban ismertették 2020-ig terjedő új növekedési stratégiájukat. Három év alatt nemcsak anyaországukban szeretnének vezető légitársaság lenni, hanem Kelet- és Közép-Európában is, kiszolgálva évi 10 millió utast, miközben új járatokat indítanak.

Európa ezen a táján sokkal nagyobb fejlődés bárható a légi piacon, mint más, telítettebb európai régiókban. Csak Lengyelországban egyik évről a másikra 5 százalékos forgalmi bővülést tervezünk, ami kemény feladat, de egyben nagyszerű lehetőség számunkra – hangsúlyozta Rafał Milczarski, a LOT igazgatótanácsának elnöke.

A hosszú távú járatokat tekintik a legnyereségesebbeknek, és e téren piacvezetőknek számítanak a régióban, főleg ami Észak-Amerikát és Ázsia üzleti központjait illeti. De Varsó a tekintetben is kiváló földrajzi adottságokkal bír – lévén Európa közepén található –, hogy Kazahsztán és Irán irányába is fejlessze járatait. Néhány héten belül a LOT közvetlen járatot indít Szöulba, a jövő évben pedig az amerikai Newarkot is repülik, miközben gyarapítják a New Yorkba irányuló járatok számát, 2017 kora nyári időszakától kezdve.

Newark különösen fontos úti cél, hiszen sok lengyel él ott és gyakran járnak haza, ráadásul ez egy jó átszállási lehetőség Amerika más városaiba – tette hozzá Rafał Milczarski. Hamarosan egyéb új járatokat is bejelentenek, miközben változatlanul fontosnak ítélik a rövid távú európai járatokat is.

Mindeközben nem szeretnének drága légitársaság lenni, viszont többet akarnak nyújtani természetesen – akár a bőröndök súlyát tekintve, akár a fedélzeti ellátás színvonalában – mint bármelyik low cost légitársaság. Fontos része a cég imázsának és marketingpolitikájának, hogy fejlesztik a kapcsolataikat az utazási irodákkal és igyekeznek figyelni az árérzékeny utasok igényeire.

A társaság úgy tervezi, hogy 2020-ra 70 gépük lesz, köztük 16 Dreamliners. Ami pedig az alkalmazottak számát illeti, 2020-ra 400 új pilótát avatnak majd fel és 1000 más, újonnan belépő fedélzeti dolgozó próbálhatja ki magát a levegőben a LOT-tal.