Napelemes kishajókkal felfedező úton

Forrás: turizmus.com

 2015. július 31. 23:18

Egyik legjobb módja Skandinávia felfedezésének, ha vízen barangoljuk be a sok tavat és szigetet. Mindezt összekötve egy hajón elfogyasztott piknikkel, egyike a legnépszerűbb turisztikai programoknak, főleg a fiatalok körében.

Légy a saját kapitányod, és fedezd fel Stockholmot, Malmőt és Koppenhágát! Ez a jelszava a legújabb skandináv vízi túráknak. A Goboat névre hallgató nyolcszemélyes kishajókat napelem hajtja, no meg az a bátor vállalkozó, aki odamerészkedik a kormánykerékhez. Állítólag nem kell nagy tudomány ezeknek a hajóknak a vezetéséhez, de előfordulhat, hogy e könnyű vízi járműveknek hatalmas óceánjárók között kell manőverezniük.

A környezetbarát energiát használó, csendes kis járművek 70 kilométeres óránkénti sebességgel képesek haladni. A nagyvárosok környékét, a kis szigeteket és öblöket egészen más élmény vízen felfedezni, mint a szárazföldön.

A gasztronómiailag gondosan összeállított piknikkosár a túrák elmaradhatatlan része, amelyekre természetesen már online is lehet helyet foglalni.