Nyári ízek és gyümölcsözön az Emirates fedélzetén

Forrás: turizmus.com

 2019. június 25. 14:30

Nyáron minden étkezés a gyümölcsökről szól az Emirates-nél. A következő két hónapban zamatos, szezonális gyümölcsökből készült fogások közül válogathatnak az utasok.

Az elmúlt évek során több mint 12 000 különböző recept gyűlt össze, melyek mindegyikét egy-egy célállomás, évszak, vagy épp fontos ünnep ihlette, így bárhova is tartsanak az Emirates utasai, abban biztosak lehetnek, hogy a járatok ételkínálata soha nem válik majd unalmassá –írja közleményében a légitársaság.


Idén nyáron főszerepet kap például a lédús Alphonso mangó, aminek már a színe is olyan, mint az izzó, indiai naplemente. A mangós krémmel töltött tortában vagy a mangópürével ízesített szágó-kheerben (rizspuding-szerű indiai édesség) pedig az ízek is a messzi országot idézik.

Annak, aki úton India felé kipróbálja ezeket a különleges desszerteket, már azelőtt megkezdődnek a Gangesz-menti kalandok, hogy egyáltalán földet ért volna.

A választott úti cél és az aktuális évszak mellett a legfontosabb nemzeti ünnepek is alakítják a járatok étlapját. Legyen szó a kínai újévről, a ramadánról, a húsvétról vagy épp Japán nagy ünnepéről, a cseresznyefa virágzásról, a légitársaság séfjei a felszolgált ételekkel is igyekeznek ünnepi hangulatot teremteni a fedélzeten.


Aki pedig még többet szeretne tudni arról, hogy készülnek ezek az izgalmas, különleges nemzetközi fogások, az a díjnyertes fedélzeti szórakoztató rendszeren keresztül bármikor bepillanthat a színfalak mögé, az Emirates Food Channel ugyanis (szinte) minden konyhai titokról lerántja a leplet.