Pozitívan értékelik a Debreceni Utazás Kiállítás és Vásárt

 2014. március 17. 13:09

Társkiállítókkal együtt több mint százötven kiállító megjelenésével sikeresen lezajlott a Debreceni Utazás Kiállítás és Vásár, melyet a szervezők, a kiállítók és a látogatók is pozitívan értékeltek.

A március 14-16. között lezajlott eseményhez több kísérőprogram is kapcsolódott, ilyen volt a II. Debreceni Bringa Kiállítás, valamint a „Helyi ízek, helyi értékek vására".

Számos kiállító kiemelte, hogy nagyon szeretik a debreceni vásárokat, mert a debreceni közönség konkrét utazási céllal érkezik, érdeklődők és nyitottak az ajánlatokra és valóban utazni szeretnének, nem pedig prospektust gyűjteni.

A látogatók száma idei évben is meghaladta a tízezer főt. A tavaszi debreceni utazási vásárokon hagyomány, hogy bizonyos régiók díszvendégként mutatják be értékeiket a közönségnek. Idén díszvendégként Budapest és környéke, kiemelt kerékpáros úti célként Mátra, Bükk, Tisza-tó mutatta be turisztikai és kulturális értékeit a közönségnek. A vásárra kialakított akciós ajánlatok egyértelműen elnyerték az érdeklődők tetszését. Külföldi slágerút továbbra is Bulgária, illetve a debreceni reptéri indulásnak köszönhetően Zakynthos.

A péntek esti banketten adták át a 2008-ban alapított „Közönség díj", melyet a kiállítás látogatói szavaztak meg a legszebb standnak. A díjat idén az Észak-Magyarország és Tisza-tó közös egyedi kialakítású standja kapta.

A II. Debreceni Bringa Kiállítás résztvevői is pozitívan nyilatkoztak az érdeklődőkről, a „Helyi ízek, helyi értékek" vására iránt szintén nagy volt az érdeklődés.