Premier előtt a Titanic II

Forrás: turizmus.com

 2018. október 24. 08:55

A terv szerint a hajó 2022-ben Dubajból hajózik ki Southamptonba. Utána a hajó rendszeresen megteszi majd az Anglia és az Egyesült Államok közötti utat, és világszerte cirkál a tengereken, elsősorban nyaranta.

A Lonely Planet szerint a Titanic II lesz a legkorszerűbb, a legmodernebb technológiát és a legnagyobb luxust kínáló hajó a világon. A legmodernebb navigációs és biztonsági rendszert építették be, a kényelmi szolgáltatások széles skáláján felül, tehát nem fenyeget az a veszély, hogy ismét megtörténik az a tragédia, ami 1912-ben.

A kész hajómonstrum 2400 utast képes fogadni, és 900 ember dolgozik majd rajta. A Titanic II az eredeti hajó pontos mása lesz, beleértve a törökfürdőt, a főlépcsőházat, az edzőtermeket, az éttermeket és kávézókat, a kabinokat, valamint az Oscar-díjas filmben többször látható nagy báltermet. Ami a különbségeket illeti, lesz a hajón egy modern konferencia központ. A hajótest szélesebb, hegesztik, nem szegecselik, fedett, motoros mentőcsónakok állnak minden utas számára. Külön csónakfedélzetet alakítanak ki, és természetesen nem szén adja az energiát, hanem dízelmotor. Magasabb lesz a parancsnoki híd is.

Nem ismétlődhet  meg a Titanic katasztrófája

Fotó: turizmus.com

A Titanic II építése több éve folyik, gazdasági és pénzügyi problémák miatt többször leállt, és sokszor  csúszott az átadási határidő.

Évek óta óriási az érdeklődés az első út iránt, amely annyiban bizonyára hasonlítani fog a tragikus véget érő, hajdani utazáshoz, hogy többségükben milliomosok lesznek a fedélzeten.

Kapcsolódó cikkek