Turisztikai szórakoztató park lesz a Titanic másából

Forrás: turizmus.com

 2018. január 25. 08:39

A XXI. századi Titanic-ot egy kínai folyón horgonyozzák le, és turistalátványosságot csinálnak belőle. A projekt hamarosan befejeződik.

Már évekkel ezelőtt szó volt róla, hogy megépítik a világ leghíresebb  hajójának mását, hol másutt mint Kínában, Daying megyében, viszonylag közel Szecsuánhoz. A Qixing Energy Investment Group először 2014-ben jelentette be a hajó megépítését, ami 2016-ban el is kezdődött. Tavaly szeptember óta a Romandisea Titanic néven futó beruházás üteme felgyorsult. Az építés során teljes mértékben törekednek a korhűségre, még az eredeti hajó pontos méretének – 269 méter hosszú és 28 méter széles –megtartására is, de a kínai Titanic soha nem fog tengerre szállni, hanem egy folyón ringatózik majd – adja hírül a Telegraph.

A Titanic pontos mását építik meg Kínában

Fotó: turizmus.com

A látogatók számára azonban így is páratlan élmény lesz sétálni a tökéletes másolatú belső terekben, beleértve a báltermet, a színházat, a kabinokat, vagy részt venni egy pompás banketten.  A hajómásolat a Romandisea Seven turisztikai cég tulajdona, valójában központi eleme egy új, komplex szórakoztató parknak, amely képes egyszerre akár 5000 turistát befogadni. Az üzemeltetők arra is törekednek, hogy a turistákat „lelki elégedettség” töltse el, ahogyan annak idején az utasok a hajón – egy ideig legalábbis. Sokan egy kis borzongásért jönnek, anélkül hogy félniük kellene egy végzetes tragédiától.

Kapcsolódó cikkek