Spanyolország, Görögország és Bulgária volt a legnépszerűbb a kiutaztatásban

Forrás: MTI

 2016. október 15. 19:27

Az idei nyári szezonban a magyar turisták körében Spanyolország, Görögország, Bulgária, Horvátország, Olaszország és Ausztria volt a legkedveltebb úti cél – mondta Békefi Veronika, a Neckermann Magyarország ügyvezető igazgatója.

Békefi Veronika elmondta: jónak indult a 2016-os nyári szezon az előfoglalások alapján, augusztus-szeptemberben volt egy kisebb megingás a kihasználtságban, de a turisztikai világszervezet adatai szerint a teljes szezon nem mutat jelentős csökkenést. A hajóutak és a körutak népszerűsége is nőtt, különösen a kísérővel együtt szervezetteké.

Idén az utasok számára az úti cél és az utazási iroda kiválasztásánál különlegesen fontos szempont a biztonság – tette hozzá. A legnépszerűbb úti célok ebben a szezonban Spanyolország, Görögország és Bulgária voltak, de sokan utaztak a tengerpart nagy üdülőhelyei helyett a kisebb, kevésbé frekventált területekre, vagy vettek részt népszerű városlátogatási programokban. Az egyéni utazások között Horvátország, Olaszország és Ausztria voltak a legkeresettebbek.

Elmondta: a terrorcselekmények miatt csökkent az utazások száma, az utasok szinte minden úti céllal kapcsolatban elbizonytalanodtak. Sokan az utolsó pillanatig vártak foglalásukkal, abban reménykedve, hogy az utak olcsóbbak lesznek. Azonban a várakozáshoz képest alacsonyabb foglalási kedv miatt az utazásszervezők töröltek bizonyos charter járatokat, így a "későn ébredő" utazni vágyók sokszor nehezen találtak megfelelő utazási lehetőséget, s ekkorra a népszerű úti célokon szinte az összes szálláshely elfogyott már.

Fuerteventura

Fuerteventura

Forrás: neckermann.hu


Kitért arra, hogy közvetlenül Budapestről már közel 50 úti célra kínál repülős utat cégük, közöttük az idén ismét nagyon népszerű Kanári-szigetekre, melyeknek a Neckermann a magyar piacon a specialistája.

A magyarországi Neckermann stabilitásának egyik garanciája az Európában 15 országban jelen lévő, 20 milliónál több utast utaztató és 22 ezer alkalmazottat foglalkoztató Thomas Cook konszern, amely szinte korlátlan szálláskapacitást és körutazási programkínálatot biztosít a Magyarországon népszerű, de a lehető legkülönlegesebb úti célokon is – jegyezte meg. A konszern öt saját szállodamárkákat hozott létre, idén a portfóliója újabb szállodamárkával bővült, ezzel a saját márkájú szállodák száma már megközelíti a 300-at. A Neckermann Magyarország árbevétele tavaly 14,5 milliárd forint volt, hasonló a megelőző évhez.