Így befolyásolják a programkuponok az utazási döntéseket

Forrás: turizmus.com

 2023. december 04. 11:24

Az őszi-téli utazók körében a wellnessen felül a kastélyok és várak, valamint az éttermek és egyéb gasztro élmények voltak a legvonzóbbak. A programtervet pedig a kedvezmények is befolyásolják.

A legtöbben a Gyulai várat és a Várfürdőt, Hévíz wellness-szállodáit és tófürdőjét, valamint a főváros nevezetességeit keresték fel eddig a szezonban. Budapest nevezetességeit, az Eger és Miskolc környéki látnivalókat, az esztergomi bazilikát és a sümegi várat is sokan látogatták meg idén ősszel – a fentiek mellett ez is kiderült a Szallas.hu legfrissebb felméréséből.

 

A kedvezmények is alakítják a programtervet

A programokról az utazás előtt, zömében online tájékozódnak, a programtervet pedig a kedvezmények is befolyásolják friss felmérésük szerint. A társaság ezen trendekre reagálva integrálta mobilapplikációjába a Szallas.hu/Programok aloldal teljes tartalmát, több mint 8700 programlehetőséget, és a belföldi foglalások mellé járó, kedvezményre váltható ajándék programkuponokat. A foglalási oldalnak ez az idei egyik legnagyobb projektje - derül ki a közleményükből.

Az esztergomi bazilikát is sokan látogatták meg idén ősszel

Fotó: Tourinform Esztergom

Mint írták, a válaszadók háromnegyede szívesen él a kedvezményekkel, amiket szállásfoglaláskor a közeli látnivalók felfedezéséhez kap. A felmérésből az is kiderült, hogy kétharmad azoknak az aránya, akik a jövőben nem bajlódnának a nyomtatással, inkább az applikáción belül, online váltanák be a programkuponokat.