Több mint húszezer látogató a RepTárban három hónap alatt

Forrás: MTI

 2016. december 04. 14:05

A szolnoki RepTár interaktív repülőmúzeum alig egy hónappal szeptemberi megnyitása után már tízezredik látogatóját köszöntötte, november végéig pedig több mint húszezren keresték fel a létesítményt.

Szalay Ferenc polgármester elmondta: november végéig pontosan 20 329 látogató kereste fel a intézményt. Kecskemétről, Hatvanból, Nyíregyházáról, Budapestről és Győrből is érkeztek vendégek a repüléstörténeti kiállítóhelyre - jegyezte meg, hozzátéve, hogy a szolnokiak körében is népszerű lett a RepTár, az összes látogató huszada helybéli. Külföldiek is szép számmal tekintették meg a múzeumot, többek között Lengyelországból, Belgiumból és Angliából. A legmesszebbről vélhetően egy argentin vadászpilóta érkezett.

 

A polgármester Szolnok város "turisztikai mágnesének" nevezte a RepTárat, amelyhez számos egyéb fejlesztés is kötődik.

Kiemelte, hogy az Év turisztikai attrakciója elismerés, melyet december 1-jén vehetett át a létesítmény rendkívül nagy öröm, de egyben komoly felelősséggel is jár a jelenlegi magas színvonal, minőség megőrzése, továbbfejlesztése.

Kovács Ákos, a RepTár vezetője az elismerésről elmondta, hogy hazai idegenforgalmi szakemberek állították össze azt a tízes listát, amelyről a femina.hu olvasói maguk választhatták ki a szerintük legjobbat.

Az ajánlott attrakciók között szerepelt a poroszlói ökocentrum, az egri vár, a hajdúszoboszlói élményfürdő és a fertődi Esterházy-kastély. A maga nemében Európában is egyedülálló szolnoki gyűjtemény az interneten leadott szavazatok 18 százalékával lett az év legkiemelkedőbb látnivalója - fűzte hozzá.
A RepTár részt vesz a társadalmi felelősségvállalásban is: a december 10-én értékesített belépőkből befolyó összeg 75 százalékát ajánlják fel az Én is vagyok! Mozgássérült Generációk Érdekvédelmi Egyesülete számára.

December 10-én a létesítménybe mindenki az árlistán szereplő legkedvezőbb, 1250 forintos belépőjeggyel léphet be.

Az elmúlt héten nyílt meg a múzeum első időszaki kiállítása, amely a város repüléstörténetének 105 évét mutatja be. Az évforduló tiszteletére egy három helikopterből álló kötelék repült át Szolnok város repüléstörténeti helyszínei felett.