Új gépeket szerez be és fejleszti működését a TAP

Forrás: turizmus.com

 2016. január 14. 16:45

Régi álma válik valóra a portugál légitársaságnak azzal, hogy hamarosan megújítja flottáját.

A várakozások szerint már jövő júliusban megérkeznek a TAP új gépei, nyolc ATR72 és kilenc Embraer 190. A fejlesztéssel a légitársaság nagyobb kényelmet nyújt majd utasainak és hatékonyabban tud majd működni, hiszen az ülőhelykapacitás 47 százalékkal nő, miközben jelentősen csökken az üzemanyag-fogyasztás.

 

Ezzel párhuzamosan a légitársaság brandjét és szolgáltatásait is megújítja.

Új márka a TAP Express, illetve elindítanak egy Lisszabon-Porto transzferjáratot is Ponte Aérea néven, mely óránként közlekedik a két város között, versenyképes áron. Ezzel párhuzamosan a nyári menetrendben, március 27-től növeli járatainak számát szinte valamennyi relációban.

A fejlesztések eredményeként a TAP az eddigieknél is gazdaságosabban és hatékonyabban működik majd, és nemcsak versenyképessége nő, hanem az utasok elégedettsége is. A beruházások már megkezdődtek, 53 új repülőgépet rendeltek, de ezen felül 60 millió eurót fordítanak a meglévő gépek fedélzeti modernizációjára, 11 millió eurót a 19 A320-as fejlesztésére, 2 millió eurót pedig az új online foglalási platformokra és technológiákra.