Új interkontinentális járatok indulhatnak a belgrádi repülőtérről

Forrás: turizmus.com

 2024. január 10. 17:58

A belgrádi Nikola Tesla Repülőtér a jelenleg zajló, többmillió eurós fejlesztések eredményeként még több interkontinentális járatot tervez fogadni.

A reptér tervei megegyeznek az Air Serbia elképzeléseivel, a szerb nemzeti légitársaság elsősorban hosszú távú járathálózatának bővítésével számol a jövőben,

A közelmúltban a belgrádi reptér új ösztönzőrendszert vezetett be, amely az új hosszút távú járatok üzemeltetőit célozza meg. A kedvezményes díjtételek hároméves időtartamra vonatkoznak a reptérről induló utasok esetén és érvényesek az átszállóra is.

Az első évben a leszállási díjakat teljes mértékben elengedik az új interkontinentális járatok esetében, a kedvezmény mértéke 70% a második, illetve 50% a harmadik évben.

Új hosszú távú járatokat csábítana a repülőtér

Fotó: Facebook / Aerodrom Nikla Tesla

Belgrádból jelenleg négy interkontinentális járat közlekedik egész évben, New Yorkba és Chicagóba az Air Serbia, Pekingbe és Tianjinba pedig a Hainan Airlines repül.

A szerb légitársaság az idei évben új járatot indít Sanghájba és Guangzhouba, utóbbi járat révén a Hongkongba irányuló kereslet egy részét is igyekszik kielégíteni.

2025-től az Air Serbia további észak-amerikai járatok indítását tervezi, utána pedig a Távol-Keletre és Indiába indítanának járatot – értesült az exyuaviation.com.

Kapcsolódó cikkek