Új szlovén menetrendszerinti járatok európai fővárosokba

Forrás: turizmus.com

 2015. május 14. 15:11

A szlovén nemzeti légitársaság, az Adria Airways nemrég mutatta be nyári menetrendjét, amely októberig lesz érvényben. Jelentős lépésnek tartják, hogy Ljubljanából az Adria Airways-zel ezentúl átszállás nélkül lehet eljutni Stockholmba és Berlinbe.

Ma már Ljubljanából 21 irányba lehet utazni az Adria Airways-zel a Joze Pucnik repülőtérről, Londont pedig Mariborból is meg lehet közelíteni, az Edvard Rusjan repülőtérről való indulással.

Az új stockholmi járat kétszer egy héten közlekedik, Berlinbe a szlovén fővárosból hétfőn szerdán és pénteken van egyenes járat.

Az Adria Airways igazgatótanácsának elnöke, Mark Anzur hangsúlyozta, nagyon fontosnak tartják az új járatokat Svédország és Németország fővárosába. Céljuk, hogy a lehető legtöbb közvetlen járatot indítsák a Szlovén Köztársaság és az európai nagyvárosok között. A menetrendszerinti járatok mindig erősítik a gazdasági, turisztikai és kulturális kapcsolatokat a célországokkal.
Nemcsak Stockholmot és Berlint lehet ezentúl gyorsan megközelíteni: a Londonba induló maribori járatok iránt is nagy az érdeklődés. Ugyancsak kiemelik, hogy az albán fővároson,   Tiranán, valamint Brüsszelen és Párizson kívül a lengyelországi Lodzba, illetve Hollandia népszerű turisztikai célpontjába, Amszterdamba is pár óra alatt el lehet repülni a légitársasággal.