Új típusú, QR-kóddal ellátott megállónévtáblákat tesztel a BKK

Forrás: MTI

 2021. november 15. 16:30

Új típusú, QR-kóddal ellátott megállónévtáblákat tesztel a Budapesti Közlekedési Központ (BKK). A kód könnyebb és gyorsabb utazást tesz lehetővé - közölte a vállalat.

Amikor az utasok a mobilkészülékükkel leolvassák a QR-kódot az új névtáblákról, azonnal eljutnak a vállalat FUTÁR applikációjának felületére, vagy annak hiányában egy weboldalra, amely megjeleníti az adott megállóból induló járatokat. Az ügyfél így pontosabb információt kaphat arról, hogy az adott busz hol jár, mikor érkezik meg, illetve, ha esetleg újra kell terveznie az utazását, ezt azonnal megteheti az alkalmazás segítségével - közölte a BKK.

A megújult táblák tesztidőszaka hétfőn indult, eleinte csak tíz megállóhelyen láthatók a QR-kódok: a Károly körút (Astoria M), a Deák Ferenc tér, 3-as metró megállója, a Március 15. tér két megállóhelyén, a Dayka Gábor utca, a Móricz Zsigmond körtér, valamint a Dráva utca két megállójában.

bkk_qr

A QR-kódok a BKV FUTÁR applikációjának felületére irányít, amely megjeleníti az adott megállóból induló járatokat

Fotó: BKK

Ha a tesztidőszak során pozitív visszajelzést kapnak az utasok részéről a QR-kódos táblák, akkor a BKK további megállókra is kiterjeszti az újítást - áll a közleményben.