Új-Zéland sínen, vízen, levegőben

Forrás: turizmus.com

 2019. augusztus 28. 15:50

Folyamatosan nő az Új-Zélandra érkező turisták száma. A szigetország kikötői, vasúti és légiforgalmi fejlesztésekkel szolgálja ki a növekvő forgalmat.

Új-Zéland közlekedési minisztere, Phil Twyford bejelentette, hogy az Air New Zealand és a hongkongi Cathay Pacific  légitársaságok közötti joint venture megállapodást 2024-ig meghosszabbították. A 2013-ban megkötött egyezmény értelmében növelik légitársaságaik kapacitását, illetve a járatsűrűséget Új-Zéland és Hongkong között.

Szintén friss hír, hogy Chris Luxon, az Air New Zealand elnök-vezérigazgatója szeptember 25-től megválik a légitársaságtól, és a politikusi pályát választja, helyét ideiglenesen Jaff McDowall, a légitársaság eddigi gazdasági igazgatója veszi át.

Vasúton is

Az új-zélandi közlekedési minisztérium bejelentette azt is, hogy jövő év elejétől beindul a vasúti közlekedés 78,2 millió új-zélandi dollár beruházást követően Auckland és Hamilton között, ami öt éves próbaperiódusra fog szólni.

Vonattal is érdemes bejárni a szigetországot, a fejlesztések folyamatosak

Fotó: newzealand.com

Amennyiben ez idő alatt a forgalom indokolja, egy 160 km/óra sebességű gyorsvonat üzembe helyezését tervezik.

 

Kínai boom a kikötőben

Wellington  a jövőben kínai boomra számít, várhatóan 10.000 kínai turista látogat a fővárosba tengerjárókkal az idei szezonban. Első alkalommal érkeznek a hongkongi Explorer Dream hajói az új-zélandi kikötőbe. A járatok 7 alkalommal közlekednek majd, és alkalmanként 2800 utast szállítanak, akiknek a fele kínai.

A hajóval Új-Zélandra érkező turisták száma 28%-kal nőtt az elmúlt pénzügyi évben. Összesen 322 000 utas érkezett hajóval a szigetország kikötőibe, ami 62 000-rel több utast jelent a megelőző évihez képest - közölte lapunkkal Sárdi Rezső, Új-Zéland tiszteletbeli konzulja.