Újabb rekordot döntött az éves bérletek száma Bécsben

Forrás: turizmus.com

 2016. július 20. 15:09

A Bécsi Közlekedési Vállalat, a Wiener Linien adatai szerint jelenleg 715 ezren utaznak éves bérlettel a bécsi tömegközlekedési eszközökön. Ezzel újabb rekord dőlt meg.

Az év eleje óta összesen 15 ezer új éves bérletet adtak ki az osztrák fővárosban, így most már 715 ezren utaznak napi 1 euróért a bécsi buszokon, villamosokon és metrón. Ulli Sima tömegközlekedésért felelős városi tanácsnok az új rekordot azzal magyarázza, hogy „Bécs Városa évtizedek óta következetesen bővíti a tömegközlekedési hálózatot, így egyre többen választják azt”.

 

365 eurós árával a bécsi éves bérlet az egyik legolcsóbbnak számít Európában, de nemcsak a kiváló ár-érték arány a vonzó benne. Az osztrák főváros ugyanis folyamatosan bővíti a tömegközlekedési hálózatát és modernizálja az infrastruktúrát. Jelenleg gőzerővel zajlanak például a felújítási munkák az U4-es metró vonalán, 2018-ban pedig kezdődik az U2 meghosszabbítása a Bécsi Városházától a Matzleinsdorferplatzig. 2016-ban összesen 30 helyen újítják fel a villamosvágányokat, a sínek modernizálására 17 millió eurót fordít a Wiener Linien.

A vállalat idén 118 millió euró értékben szerez be modern, klimatizált járműveket, így a bécsi buszok 90 százalékán már nyáron is kellemes hőmérséklet fogadja az utasokat. A metrószerelvények 50 százalékán, a villamosok jó egyharmadán működik klíma az osztrák fővárosban, ezeket könnyen fel lehet ismerni a sárga kapaszkodó rudakról.