Újra elindult a gemenci erdei vasút

Forrás: turizmus.com

 2019. február 06. 18:48

Fűtött, zárt kocsik várták az utazókat Pörböly és Malomtelelő között. A részletes menetrend az erdőgazdaság honlapján érhető el.

A téli-tavaszi menetrend szerint februárban csak hétvégén és ünnepnapokon 11:00-kor indulnak szerelvények Pörbölyről. Márciusban mindemellett kedd és szerda kivételével minden hétköznap 11:30-kor is indul vonat.

Március 15-étől délután 13:30-kor is indulhat vonat Pörbölyről, de ez a szerelvény “külön rendeletre” közlekedik, ami azt jelenti, hogy Pörbölyről csak akkor indul el, ha van felszálló utas, illetve ha van olyan utas, aki előzetesen jelezte, hogy Lassiból vagy Malomtelelőből ezzel a vonattal térne vissza Pörbölyre.

Téli-tavaszi menetrend

Fotó: turizmus.com

Részletes menetrend:

http://turizmus.gemenczrt.hu/gemenci-erdei-vasut/menetrend/

Minden szerelvényhez csatlakoztatható a kerekesszékek felemelésére alkalmas lifttel felszerelt akadálymentesített vagon is. Mindazok, akik igénybe szeretnék venni ezt a szolgáltatást, lehetőleg a tervezett utazás előtt legalább 2 munkanappal jelezzék szándékukat. A szerelvények alkalmas kerékpárok szállítására is.

A Gemenc Zrt. által 2019.02.04 – 2019.03.14. között elrendelt erdőlátogatási tilalom alatt is – többek között – az erdei vasút megállói a kisvasút menetrend szerinti járataival látogathatók.

A látogatható erdőrészletekről további információk itt találhatók:

http://gemenczrt.hu/aktualis/hirek-aktualis/erdolatogatasi-tilalom-februarban-es-marciusban-3/