Utasrekord a BAHART járatain

Forrás: turizmus.com

 2021. május 04. 15:01

Rekordszámú utas közlekedett a Balatoni Hajózási Zrt. (BAHART) járatain az első májusi hétvégén. A társaság csaknem 15.000 utast szolgált ki a kompokon és a legforgalmasabb balatoni útvonalakon közlekedő személyhajókon.

Május első hétvégéjén a BAHART településeket összekötő menetrendi hajójáratait és a sétahajó szolgáltatást mintegy 4 400 utas vette igénybe. Az ekkor megszokott legforgalmasabb útvonal a Fonyód és Badacsony közötti volt, ahol mintegy 3 500 főt szállítottak a vállalat katamaránjai - tájékoztatott a társaság.

A Siófok katamarán

Fotó: BAHART / Zátonyi Gergely

A Szántódrév és Tihanyrév közötti kompjárat szombaton rekordot döntött: közel 8000 fő, 900 kerékpár és 2 500 személygépkocsi vette igénybe a Balaton két partja között.

Ez a látogatószám nemcsak az idei évben számít kiemelkedően magas forgalomnak, hanem a korábbi évek hasonló időszakához mérten is.

A teljes hétvégén összesen több mint 10 000 fő és csaknem 3 500 gépjármű választotta a társaság kompjait.

A BAHART bizakodva tekint a 2021-es balatoni szezon elé, a tradíció és modernizáció jegyében nagyszabású programsorozattal, látványos aktivitásokkal, felújított hajókkal ünnepli a balatoni hajózás 175. jubileumát, a szezonkezdést ünneplő eseménye május 22-én lesz.