Visszatért az utazási kedv, rekordfoglás az Aldi Utazásnál

Forrás: turizmus.com

 2024. február 29. 13:30

Minden korábbi rekordot megdöntött az Aldi Utazás januári foglalásainak száma. A pandémia előtti időszakhoz képest közel kétszeres az utasszám, egyes desztinációk esetében pedig 2023 januárja óta is megduplázódott a kereslet.

A Magyarországon hetedik éve működő Aldi Utazás rendkívül erős hónapot zárt 2024 januárjában. A Covid előtti utolsó év, 2019 januárjához képest közel 100 százalékkal többen foglaltak utat a szolgáltatónál. A jelentős bővülés egyik fő oka a megnövekedett érdeklődés Horvátország és Olaszország iránt

A legtöbben horvátországi utat foglaltak, az ő számuk közel 40 százalékkal volt magasabb, mint egy évvel korábban, az innen származó árbevétel viszont közel 60 százalékkal nőtt, ami annak köszönhető, hogy a magyar utazók a magasabb árkategóriájú szállásokat választották – tájékoztatta lapunkat az utaztató.

Fordított a trend a szintén nagyon népszerű Olaszország esetében: az utasszám közel duplájára nőtt egy év alatt, az árbevétel viszont csak 50 százalékkal emelkedett, itt a kedvezőbb árú szolgáltatókat választották a magyarok.

Horvátország és Olaszország változatlanul népszerű

Fotó: 123rf.com

A hajós utak esetében viszont kiegyensúlyozott a két mutatószám: az utasok száma 175 százalékkal, míg a forgalom mintegy 150 százalékkal nőtt. A legkedveltebbek a földközi-tengeri hajós utak voltak, de számos foglalás érkezett távolabbi úti célokra is, például az atlanti-óceáni utakra. Ezek az utak azért különlegesek, mert Európából indulnak az amerikai kontinens felé, a visszaút – például a Karib-térségből – viszont repülővel történik – emelték ki. A hajós utak esetében újabb partnerek kínálata érhető el az Aldi Utazásnál, így már Brazília, a norvég fjordok és a Karib-térség útjai is foglalhatók.

Az átlagár jóval az infláció alatt nőtt, a szolgáltató Eurotours mintegy 6 százalék körül áremelkedést tapasztalt.